x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Cum să alegi bretonul în funcție de forma feței

Cum să alegi bretonul în funcție de forma feței

de Redacția Jurnalul    |    21 Iul 2024   •   18:40
Cum să alegi bretonul în funcție de forma feței

Bretonul este în tendințe în acest sezon. Majoritatea femeilor iubesc coafurile cu breton, dar nu fiecare tip de breton este potrivit pentru orice tip de fizionomie. Forma feței determină tipul de breton care ți se potrivește.

Află ce tip de breton ți se potrivește în funcție de forma feței, potrivit declarațiilor oferite de specialiștii în hair style. Stafurile lor te pot ajuta să ai o schimbare de look surprinzătoare. 

Dacă ai deja în minte un anume stil de breton, poate ar fi bine să îți reconsideri dorința. Și asta pentru că, spun experții, ar fi bine să ții cont de mai multe aspecte pe lângă forma feței. Textura părului, dar și culoarea acestuia sunt și ele importante atunci când vrei să îți faci breton.

Ce tip de breton ți se potrivește în funcție de forma feței

În cazul în care nu știi ce formă are fața ta, nu îți face griji. Courtney Goebel, expertă în hair style, a oferit explicații clare care te vor ajuta să descoperi singură răspunsul.

Ea îți recomandă să mergi în fața oglinzii și să te uiți atentă la trei zone-cheie ale feței tale. Este vorba despre linia maxilarului, lungimea feței și linia părului.

„Linia părului începe la mai mult de patru degete deasupra de sprâncene? Minunat. Asta înseamnă că vei avea mai multe opțiuni în legătură cu tipul de breton”, a spus Courtney Goebel pentru Dermstore.

Ulterior, specialista în hair style a mai adăugat: „Linia maxilarului tău are formă ovală? Bretonul filat cât mai scurt sau «baby bang», așa cum este denumit în engleză, este o opțiune bună, care îți va accentua trăsăturile. Ai o față foarte lungă? Optează pentru un breton lung, stratificat și va exista echilibru total în look-ul tău”.

Tipuri de breton pentru faţa în formă de inimă

Dacă fața ta are formă de inimă, ar trebui să alegi un tip de breton care „să îndulcească“ linia dură a maxilarului inferior. Și, evident, să echilibreze trăsăturile tale. Mulți dintre experți recomandă atât bretonul asimetric, dar și pe cel care poate fi dat într-o parte. Acesta din urmă trebuie tuns într-o linie cât mai rotundă. 

×
Subiecte în articol: tendinte breton formă fata