x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site diverse Cel mai bine este acasa

Cel mai bine este acasa

17 Apr 2006   •   00:00
DESTINATIE
Anul acesta 81% dintre romani petrec Pastile acasa. Doar 9% dintre cei intervievati de CURS pleaca in alta localitate.

Majoritatea romanilor s-a gandit sa petreaca sarbatorile de Pasti in localitatea de domiciliu. In afara tarii vor sa plece, in medie, doar 1% dintre respondenti. La data efectuarii sondajului, 7% dintre cei intervievati nu se gandisera inca unde vor sarbatori Invierea Domnului.

Barbatii au fost gand la gand cu femeile, raspunzand, fiecare intr-un procent de 81%, ca s-au gandit sa petreaca Pastile acasa. In alta localitate din tara, decat cea de domiciliu, vor sa plece 9% dintre barbati si 8% dintre femei. In afara tarii s-au gandit sa petreaca sarbatorile, in medie, 1% dintre barbati si 2% dintre femei. Cei mai in varsta dintre intervievati, peste 56 de ani, vor, in proportie de 93%, sa stea acasa. Tot acasa s-au gandit sa stea si romanii cu varste cuprinse intre 31 si 55 de ani, in proportie de 82%.

Cei mai tineri, cu varste intre 18 si 30 de ani vor sa petreaca Pastile in localitatea de domiciliu in proportie de 61%. Acestia din urma s-au gandit sa plece in alta localitate din tara intr-un procent de 17%, doar 2% dintre cei din aceasta categorie dorind sa treaca granita. Tinerii se pare ca sunt cei mai nehotarati, intrucat, la data efectuarii sondajului, 16% dintre cei cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani nu se gandisera unde vor sa sarbatoreasca Invierea. Respondentii cu varste intre 31 si 55 de ani au raspuns, in proportie de 10%, ca vor sa petreaca Pastile in tara, dar in alta localitate decat cea de domiciliu. Romanii din aceasta categorie, dar si cei de 56 de ani si peste, vor sa plece din tara pentru a sarbatori Invierea Domnului doar intr-un procent de 1%. Cei mai varstnici s-au gandit sa mearga in alta localitate din tara, decat cea de domiciliu, intr-un procent de 2%.

"Iar cand a fost ceasul al saselea, intuneric s-a facut peste tot pamantul pana la ceasul al noualea. Si la al noualea ceas, a strigat Iisus cu glas mare: Eli, Eli, lama sabahtani?, care se talmaceste: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M-ai parasit? Iar unii din cei ce stateau acolo, auzind, ziceau: Iata, il striga pe Ilie. Si, alergand, unul a inmuiat un burete in otet, l-a pus intr-o trestie si I-a dat sa bea, zicand: Lasati sa vedem daca vine Ilie ca sa-L coboare. Iar Iisus, scotand un strigat mare, Si-a dat duhul. Si catapeteasma templului s-a rupt in doua, de sus pana jos. Iar sutasul care statea in fata Lui, vazand ca astfel Si-a dat duhul, a zis: Cu adevarat omul acesta era Fiul lui Dumnezeu!"
Marcu 15, 33-39

EXCURSIONISTII PASTILOR


Respondentii cu studii sub liceu sunt cei care s-au gandit in cea mai mare proportie sa stea acasa. Asta au spus 88% dintre acestia. Cei mai multi respondenti care vor sa plece de Pasti in alta localitate decat cea de domiciliu au studii peste liceu, raspuns oferit de 13% dintre cei aflati in aceasta categorie. Tot cei cu studii inalte isi doresc cel mai mult sa plece in afara tarii pentru a sarbatori Invierea, 3% dintre acestia afirmand acest lucru. Cei cu studii peste liceu sunt insa si cei mai nehotarati, la data efectuarii sondajului, 8% dintre acestia raspunzand ca nu s-au gandit unde vor petrece sarbatoarea Pastilor.

Click pt a mari imaginea
Anul acesta unde v-ati gandit sa petreceti sarbatorile de Pasti?
  • 81% dintre romani nu s-au gandit sa calatoreasca pentru a petrece Sfintele Pasti.
  • Fericitii care s-au putut gandi sa plece din tara de Pasti insumau la data efectuarii sondajului 1% dintre respondenti.
  • ×
    Subiecte în articol: s-au plece gandit diverse