x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Karma's a bitch!

Karma's a bitch!

02 Aug 2009   •   00:00
Karma's a bitch!
Sursa foto: Arhiva personală/

Acum un an m-am convins că este momentul potrivit pentru a împărtăşi secretele frumuseţii cu doamnele şi domnişoarele din ţara în care m-am născut. Aşa cum este recunoscut şi peste hotare, româncele sunt deosebit de frumoase şi talentate în arta make up-ului şi sunt sigură că ele vor înţelege rapid importanţa sprâncenelor şi în timp scurt vor deveni experte în arcuirea lor.



Iniţial tot planul părea foarte simplu (poate chiar suspect de simplu!). O cunoştinţă de-a mea, Corina, urma să mă ajute să găsesc o locaţie pentru a deschide un salon. În acest scop, ea mi-a recomandat o avocată, pe nume Irina, care să se ocupe de tranzacţiile legale. Această avocată a preluat demersurile de depunere a avansului şi, în decurs de o lună, urma să achit restul sumei şi să intru în posesia locaţiei. Hârtiile au fost semnate, ştampilele au fost bătute, mâinile s-au strâns cu promisiunea că, în cel mult o lună, totul se va rezolva. Lucrurile au luat, însă, o întorsătură neaşteptată. Dintr-o dată, avocata Irina nu mai era de găsit: a trecut o lună, au trecut două, de câte ori o căutam era ba în spital, ba în călătorii de afaceri în Spania etc., până când am început să intru la bănuieli. Am demarat cercetări şi am descoperit că această femeie, Irina, a cărei mamă este profesor universitar şi al cărei prieten este director de spital, nu este chiar uşă de biserică. După o apariţie pentru promovarea produselor „Anastasia" în Paris, la Bon Marche, m-am hotărât să mă opresc în Bucureşti. Corina era plecată din ţară, iar Irina era în „spital". Mi-a trimis, în schimb, un avocat din firmă care să se ocupe de îna­poierea banilor. Tânărul avocăţel, de altfel foarte drăguţ şi puţin ruşinat de situaţia în care fusese pus, mi-a adus copii de pe transferul bancar, dar şi un mesaj de la Irina cum că ar avea o (altă) afacere extraordinară pentru mine! La această impertinenţă nu am ştiut cum să reacţionez. Nu ştiam dacă visez sau dacă, din cauza gripei, mi-am pierdut auzul. Toate bune şi frumoase, nu voiam să mai văd nici măcar numele ei pe telefonul meu celular, eram total dezamăgită de această legătură despre care am crezut că va fi strânsă şi s-a sfârşit atât de ciudat. Totul se petrecea la sfârşitul săptămânii şi a trebuit să aştept până luni ca să aflu de la bancă că banii nu au intrat în cont - cu alte cuvinte, aceşti avocaţi făcuseră şi fals în acte!

Cred că este normal să mă întreb „Cine sunt aceşti oameni care reprezintă legea în România?". Şi nu vreau să insinuez aici că toţi avocaţii sunt ca Irina, dar cum este po­­sibil ca această persoană să-şi mai păstreze licenţa (sunt convinsă că nu este la prima abatere)? Mai mult, de ce este nevoie pentru un avocat să facă aşa ceva? Aceasta este o profesiune bănoasă peste tot în lumea asta şi sunt convinsă că şi în România un avocat poate obţine un câştig frumos prin aplicarea şi respectarea le­­gilor, nu prin furt şi decepţie. Poţi avea averi şi palate, dar dacă nu ai onoare, nu ai nimic. Onoarea este o manifestare a valorilor pe care le cerem unul altuia. Onoa­rea funcţionează ca un sens al datoriei şi reflectă lumina conştiinţei, este o do­­rinţă internă de a fi corect. Pentru a menţine respectul de sine trebuie să avem un standard pe care l-am învăţat poate de la părinţi sau profesori. În acelaşi timp, poţi să fi ruşinat de răul pe care l-ai creat şi să te pândească acea ruşine pe care nu o admiţi decât dimineaţă, când te uiţi în oglindă. Dar mai există cazuri în ca­re oamenii nu consideră că înşeală şi sunt neloiali propriilor idealuri. Dacă nu te res­pecţi pe tine nu poţi avea sensul de onoare. În marile poeme tragice, eroul care se minte pe sine moare din punct de vedere spiritual. Şi a trăi aşa este cel mai mare bles­tem. Sunt convinsă ca problema „Irina" se va rezolva în cele din urmă, într-un fel sau altul. Puţin înainte am menţionat a treia lege a mişcării şi în Ame­rica exis­tă o expresie care traduce perfect acest concept pentru omul de rând: Karma's a bitch!


Carte de vizită pentru curioşi
Dacă v-aţi întrebat cine este cea care se confesează dumneavoastră, cititorilor, vă „divulgăm" identitatea celei care a ales să vă introducă într-o lume a ei, personală, alta decât cea cu care este obişnuită. Deoarece Anastasia este una dintre cele mai cunoscute românce, dar şi una dintre cele mai de succes la Hollywood - unde este numită „Regina Sprâncenelor"! Ea este cosmeticiana la care apelează toate vedetele importante şi bogate din Cetatea Filmului. S-a născut şi a crescut în Constanţa, este plecată din România de 20 de ani, iar în tot acest timp a reuşit să-şi câştige stima divelor precum Oprah Winfrey, Sharon Stone, Jennifer Lopez, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Madonna şi multe altele numai cu o pensetă!

×
Subiecte în articol: confesiunile anastasiei