x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Toyota IQ - Mică, mică, da' ridică

Toyota IQ - Mică, mică, da' ridică

de Sebastian S. Eduard    |    09 Oct 2009   •   00:00
Toyota IQ - Mică, mică, da' ridică

Simpatică noua Toyota iQ. Nu m-a dat pe spate, dar e cu siguranţă interesantă. Designul exterior cel puţin este extrem de simpatic (mă repet) şi, cu siguranţă, îşi va găsi fani atâta vreme cât lumea întoarce capul după ea pe stradă... Interiorul - ciudăţel.



Chestii la care te aştepţi: o parchezi oriunde şi te simţi tentat să încerci orice, de la lift şi cabine telefonice până la adăposturile de cărucioare din supermarket. Este extrem de manevrabilă.  

Chestii la care nu te aştepţi: spaţiul interior - cel puţin pentru locurile din faţă - este extrem de generos, senzaţia de "shoulder to shoulder" nu există. În plus, motorul de 1.0 ar fi putut să fie şi mai leneş.

Chestii la care nu te aştepţi, dar, din păcate, dai de ele: ai de ales între locurile din spate unde să îţi pedepseşti copiii (caz în care în "portbagaj" nu îţi intră nici măcar un top de A4) şi suprimarea banchetei. Un alt lucru  supărător: dacă te dai la ea, maşinuţa sare în ciclul urban de 9%. Supărător. Noroc că echiparea de top are sistemul Stop& Start...

Noi am testat
 Motorizare: 1.0 L VVT/68CP
 Acceleraţie: 0-100 km/h: 15,3 s
 Viteza maximă: 150 km/h
 Cutie: automată
 Consum: 5,7/4,1/4,7 l


NEWS

Show must go on!
Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) doreşte ca programul "Rabla" să continue chiar şi fără posibilitatea ca o persoană să poată casa până la trei maşini vechi pentru una nouă, chiar dacă vânzările înregistrate de dealeri sunt slabe, informează Mediafax. Asociaţia estimează că ultima etapă a "Rabla" (1 septembrie-11 decembrie) se va desfăşura până la sfârşit pe baza coordonatelor cunoscute până acum. Ministerul Mediului propunea, la începutul lunii septembrie, introducerea de vouchere cu valoarea de 3.800 de lei pentru casarea maşinilor mai vechi de zece ani, numărul maxim de astfel de bonuri fiind de trei. APIA precizează, în comunicat, că dealerii validaţi să vândă maşini prin "Rabla" au livrat 4.500 de unităţi în luna septembrie. Acest volum face ca numărul maşinilor care mai pot fi casate, până la 11 decembrie, să fie de circa 34.000, mai mult de jumătate din ţinta de 60.000 de maşini stabilită de autorităţi pentru întregul an. Potrivit oficialilor companiilor auto, ţinta de 60.000 de unităţi nu va fi atinsă.

×
Subiecte în articol: auto