x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Album cu exemple de interioare reuşite

Album cu exemple de interioare reuşite

10 Noi 2007   •   00:00

Săptămăna trecută a fost lansat de Editura Igloo Media albumul "Interioare din Romănia", cea de-a doua apariţie din colecţia Igloo Best.

Pentru că atunci cănd vine vorba despre designul de interior avem mare nevoie de repere, de exemple edificatoare in acest sens, am ales să vă aducem la cunoştinţă următoarele. Săptămăna trecută a fost lansat de Editura Igloo Media albumul "Interioare din Romănia", cea de-a doua apariţie din colecţia Igloo Best. Construit in jurul celor mai bune proiecte romăneşti de amenajare interioară, el conturează o imagine promiţătoare a designului interior de calitate din Romănia.

Rezolvări surprinzătoare

Albumul pune in evidenţă caracterul inovator al fiecărui proiect şi aduce in prim-plan soluţii spaţiale ingenioase, rezolvări surprinzătoare, recuperări şi transformări, imbinări cromatice curajoase, sisteme de iluminat spectaculoase. Proiectele sunt semnate de cele mai cunoscute nume in domeniu ale momentului, mulţi dintre cei care semnează proiectele avănd vărsta sub 35 de ani.

Album nu trebuie considerat ca fiind unul ce promovează reţete care merg la sigur, ci mai degrabă ca unul ce propune exemple reuşite, care pot fi considerate puncte de referinţă pentru specialiştii domeniului şi un instrument de orientare pentru publicul larg.

Concept inedit de expoziţie

Săptămăna trecută a fost vernisată la Librăria Cărtureşti o inedită expoziţie, găndită la nivel conceptual ca un dialog al lucrărilor Ilinca şi G.M. Cantacuzino. Expoziţia intitulată "In the Blood /Legături de Sănge" este un prim pas spre o necesară reaşezare a lui G.M. Cantacuzino - pictorul, supranumit "cronicarul spiritualităţii romăneşti", in spaţiul cultural romănesc. Acest gest coincide cu publicarea unui album al artistului conţinănd 99 de acuarele donate de el Bibliotecii Centrale Universitare din Iaşi cu scurt timp inainte de a se stinge din viaţă.

Expoziţia-dialog reprezintă o incercare de a-l redescoperi pe G.M. - pictorul şi in acelaşi timp un studiu al relaţiei dintre el şi nepoata sa, realizat prin juxtapunerea lucrărilor lor, adesea foarte diferite. Această expoziţie este pentru Ilinca o şansă de a explora o iconografie de imagini şi texte, adesea repetitive, formulănd in acelaşi timp propriul său răspuns la metodele şi cromatica lui G.M. Cantacuzino. Expoziţia poate fi vizionată la Librăria Cărtureşti pănă la 30 noiembrie, urmănd ca intre decembrie 2007 şi luna martie 2008 expoziţia să fie prezentată la Cluj şi la Timişoara.

×