x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Alearga si traiesti mai mult

Alearga si traiesti mai mult

00 0000   •   00:00

De-a lungul timpului, omul a inventat o varietate de retete bizare pentru a-si prelungi viata. Insa a omis mereu ca secretul longevitatii nu se ascunde intr-o planta sau intr-un amestec de substante, ci in propriul stil de viata, in propriile obiceiuri. O echipa internationala de cercetatori olandezi si australieni au descoperit reteta ce trebuie urmata pentru a ne prelungi viata cu cativa ani. Cercetatorii sustin ca, daca vom respecta reteta, vom trai cu 20 de ani in plus.

Ciocolata si migdale

Conform unui studiu publicat in British Medical Journal, cateva patratele de ciocolata amaruie, un pumn de migdale, fructele, legumele, pestele si chiar un pahar cu vin sunt alimente care adauga vietii femeii 4,8 ani, iar barbatului – 6,6 ani. Astfel ne asiguram o dieta cu un continut scazut de grasimi si calorii, dar bogata in antioxidanti, acizi grasi omega-3, cu efect antiinflamator, si alte substante nutritive ce scad riscul afectiunilor cardiace cu 76%.

Pentru a dobandi alti 6,1 ani de viata sanatoasa, lasati-va de fumat! Cu cat aruncati tigara mai devreme, cu atat veti trai mai mult. Daca renuntati la acest viciu pana la 35 de ani, puteti sa va prelungiti viata chiar cu 7,7 ani. Iar daca reusiti sa va mentineti in forma sau chiar sa slabiti, traiti in plus inca 3-4 ani. Cercetari recente ale institutului american de studiu al cancerului arata ca riscul de a muri din cauza afectiunilor cardiovasculare este cu 20%-40% mai mare la persoanele supraponderale si obeze.

Insa nu doar exercitiile fizice aduc ani in plus vietii. Daca ne punem mintea la contributie, dezlegand cuvinte incrucisate sau rezolvand sudoku, traim in plus cel putin 2 ani. Si nu in ultimul rand, ingredientul care condimenteaza reteta, sexul, arde aproximativ 200 de calorii si ne prelungeste viata cu 2-3 ani.

JOGGING. Unul dintre ingredientele asa-zisei "retete magice" este miscarea. Daca alergati usor 30 de minute pe zi, cinci zile pe saptamana, stimulati activitatea inimii, va intariti musculatura si, nu in ultimul rand, reduceti nivelul colesterolului din sange. In acest mod va prelungiti viata cu 2-4 ani. Daca joggingul vi se pare prea solicitant, puteti doar sa mergeti intr-un ritm alert o jumatate de ora pe zi.

×
Subiecte în articol: viata food world