x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Alfa Romeo 159 TBI

Alfa Romeo 159 TBI

de Sebastian S. Eduard    |    19 Mar 2010   •   00:00
Alfa Romeo 159 TBI

Bea o cafe stretto, să vezi dacă te poţi agita mai tare decât ea.

O maşină pentru familişti. Nu, nu zâmbiţi! Gândiţi-vă cam aşa: italian cu bani, pe la începutul anilor '90 se dădea cu un Spider decapotabil (să zicem un V6 de 200 de cai). Acum, omu' nostru s-a mai îmblânzit, are tâmplele uşor grizonate, soţie, doi copii şi al treilea e pe drum. Uşor nostalgic. Ce alege? Evident, un 159.

Alfa Romeo 159 reuşeşte să îmbine sportivitatea caracteristică mărcii cu spaţiul interior generos. Este tot ce ţi-ai putea dori. Finisaje de zile mari la interior, aluminiu, piele şi rigiditate (şi ea obişnuită pentru această marcă), eleganţă, dar şi confort. Pentru că o maşină sport nu înseamnă neapărat suspensii neconfortabile, iar Alfa 159 TBI este conştientă de acest lucru, în ciuda faptului că etalează nişte superbe jenţi de 17.

Evident că dacă gândeşti româneşte vei constata că acul rezervorului scade uimitor de repede. De fapt, viteza de "aterizare" a acestuia este clar direct proporţională cu pedala de acceleraţie. Maşinuţa te provoacă, şi dacă nu-i rezişti (este greu, foarte greu, credeţi-ne) vei scoate cu mult peste indicaţiile oficiale. Lucrul bun este că nu-ţi va părea rău nici o clipită. Pentru că, nu-i aşa, eşti la volanul unei maşini cu totul şi cu totul excepţionale.

 

Noi am testat
Motorizare: 1.8 TBI 200 CP
Acceleraţie: 0-100 km/h: 7,7 s
Viteza maximă: 235 km/h
Cutie: 6+RM
Consum: 11,8/6.0/8,1 l

×
Subiecte în articol: auto