x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu spune că încheierea acum a războiului din Gaza ar menține Hamas la putere

Netanyahu spune că încheierea acum a războiului din Gaza ar menține Hamas la putere

de Redacția Jurnalul    |    05 Mai 2024   •   18:20
Netanyahu spune că încheierea acum a războiului din Gaza ar menține Hamas la putere
Sursa foto: Hepta

Premierul Benjamin Netanyahu și-a înăsprit discursul de respingere a condițiilor puse de Hamas pentru încetarea războiului din Gaza, afirmând, duminică, că acceptarea lor ar menține gruparea palestiniană la putere și ar reprezenta o amenințare pentru Israel.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul este dispus să întrerupă luptele din Gaza pentru a asigura eliberarea ostaticilor încă deținuți de Hamas, despre care se crede că sunt peste 130, însă nu în orice condiții.

"În timp ce Israelul a dat dovadă de bunăvoință, Hamas rămâne înrădăcinat în pozițiile sale extreme - cererea de a ne retrage toate forțele din Fâșia Gaza, de a pune capăt războiului și de a lăsa Hamas la putere", a declarat Netanyahu, potrivit Reuters.

"Israelul nu poate accepta acest lucru (de a lăsa Hamas la putere - n.r.). Hamas ar putea să își îndeplinească promisiunea de a face din nou și din nou masacre, violuri și răpiri".

La Cairo, liderii Hamas au purtat a doua zi de discuții privind armistițiul cu mediatorii egipteni și qatarezi, fără a fi raportat niciun progres aparent, deoarece gruparea și-a menținut cererea ca orice acord să pună capăt războiului din Gaza, au declarat oficiali palestinieni.

 

 

(sursa: Mediafax)

×