x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Amenajare interioară hi tech fuziune între utilitate şi design

Amenajare interioară hi tech fuziune între utilitate şi design

08 Ian 2009   •   00:00

Amenajarea interioară prezentată astăzi a fost realizată strict la nivelul finisajelor şi mobilierului, iluminatul şi instalaţia tehnică fiind realizate înainte.



Pentru că beneficiarii sunt un cuplu de tineri dinamici, aceştia şi-au dorit o locuinţă funcţională şi modernă, fiind adepţii stilului hi tech.

Finisajele semitransparente şi fluide dau locuinţei o atmosferă inedită, iluminatul pe diferite faze (punctual, general, direcţionat) explorând potenţialul materialelor.

Non culorile au fost utilizate pentru suprafeţele mari (pereţi, pardoseală, tavan), iar accentele au fost introduse de piesele de mobilier viu colorat.

BUCĂTĂRIE-BAR
Intrarea (34,5 mp) comunică cu bucătăria, utilizată frecvent şi ca bar, singura piesă reprezentativă pentru acest spaţiu fiind o insulă care încorporează cuptorul, chiuveta şi două locuri de luat masa.

Livingul (54,8 mp) încorporează un office deschis şi comunică cu dormitorul semideschis.

S-a ajuns la această rezolvare din dorinţa beneficiarilor de a avea un spaţiu complet deschis. Dormitorul (51 mp) este deservit de o baie (8,9 mp), finisată cu placări ceramice şi lemn de nuc.

Materialele utilizate sunt multiple (sticlă pentru mese, marmură pentru podeaua din living, ţesături naturale pentru tapiserie, piatră pentru blaturile din living).

SIMULĂRI PE COMPUTER
Tablourile înfăţişează fotografii contemporane, obiectele de decor sunt supradimensionate, iar corpurile de iluminat au boluri în diferite culori, pentru o lumină personalizată.

Pentru a înţelege cât mai bine nevoia de spaţiu, culoare şi lumină, au fost realizate diferite simulări pe computer ce au fost comparate, dezbătute şi aprobate de beneficiari.  

Proiect realizat de student arhitect Luminiţa Tabîrca
telefon: 0746-69.69.02
e-mail: luminitatabirca@yahoo.com

×
Subiecte în articol: proiect de casă