Locuinţa prezentată astăzi se încadrează în arhitectura modernă, cu faţadele puternic vitrate şi spaţiu deschis la interior.
Faţadele sunt tratate asimetric, axele după care s-a ghidat arhitectul au fost determinate de nevoia de lumină a fiecărei camere. Profilat pe un fundal verde, corpul clădirii se distinge ca un cub alb vitrat, însă această percepere de la distanţă se schimbă pe măsură ce te apropii şi începi să citeşti faţadele. Copertina cu intrados alb placat este un semnal la nivelul parterului, anunţând intrarea.
Arhitectul a utilizat suprafaţa terenului la maximum, fiecare nivel având o suprafaţă de 120 mp, cu o amprentă la sol a clădirii de peste 60% din teren. Direcţia verticală dictată de coşul zvelt lasă o impresie de dominantă şi conferă echilibru pentru corpul paralelipipedic. Suprafaţa redusă pentru încăperile tehnice au permis dezvoltarea unor camere deschise, ample, care generează prin compunere mai multe spaţii-cheie la nivelul parterului. Betonul, material exploatat la maximum, este finisat cu var alb, contrastul fiind dat de tâmplăria maro şi de geamurile cenuşii.
DISTRIBUIREA SPAŢIILOR
Parterul este puţin compartimentat, într-un living cu bucătărie deschisă şi dining, separat găsindu-se un birou şi spaţiile tehnice cu scara de acces spre etaj. Primul etaj este divizat în dormitoare deservite de băi şi dressing-uri proprii. Ultimul etaj este propus pentru o zonă de relaxare –destindere – hobby, suprafaţa totală fiind segmentată jumătate pentru interior, jumătate pentru exterior, prin terasă.
• Proiect conceput de arhitect Răzvan Bârsan, www.birouldearhitectura.ro
Către arhitecţi
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro
Citește pe Antena3.ro