x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Artă spaniolă contemporană

Artă spaniolă contemporană

10 Noi 2007   •   00:00

La Muzeul Naţional de Artă al Romăniei, pănă la 27 ianuarie 2008 aveţi posibilitatea de a lua aminte la parte din ceea ce inseamnă la acest moment arta spaniolă contemporană.

La Muzeul Naţional de Artă al Romăniei, pănă la 27 ianuarie 2008 aveţi posibilitatea de a lua aminte la parte din ceea ce inseamnă la acest moment arta spaniolă contemporană. In Sălile Kretzulescu ale MNAR se desfăşoară in această perioadă expoziţia Artă spaniolă din secolul al XX-lea. Colecţia de artă a Fundaţiei "la Caixa". Expoziţia, organizată cu ocazia inaugurării primei sucursale a "la Caixa" in Bucureşti, prezintă in premieră publicului romăn 24 de lucrări de artă spaniolă din colecţia de artă contemporană a fundaţiei, semnate de 13 dintre cei mai importanţi artişti reprezentanţi ai curentelor abstracte manifestate in Spania postbelică.

Joan Ponç, Antoni Tà pies, Antonio Saura, Luis Feito, Martín Chirino, José Guerrero, Joan Hernández sau Jorge Oteiza sunt doar căţiva din artiştii prezenţi in expoziţie care au contribuit la innoirea artei spaniole in anii ’50 şi ’60. Colecţia de artă a Fundaţiei "la Caixa" a fost formată de-a lungul ultimelor două decenii şi reprezintă astăzi un punct de referinţă in lumea artei.

Â

×
Subiecte în articol: artă