x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Aspiratorul din mare

Aspiratorul din mare

de Alina Iancu    |    25 Sep 2010   •   00:00
Aspiratorul din mare

Despre poluare şi reciclare se tot vorbeşte în ultima vreme. Eco sau green au devenit stiluri adoptate de numeroase persoane şi chiar dacă scopul are de multe ori legătură cu "a fi la modă", şi nu cu protecţia mediului, rezultatul final este scăderea cantităţilor de deşeuri.



În acest sens, Electrolux a lansat iniţiativa "Aspirator din mare" prin care se urmăreşte fabricarea unui număr limitat de astfel de aspiratoare din reciclarea plasticului recuperat din apele mărilor şi oceanelor. Sunt vizate oceanele Pacific, Indian şi Atlantic, precum şi mările Mediterană, Baltică şi de Nord, iar la colectarea aluviunilor vor putea participa atât experţi, cât şi voluntari. Tehnicile de colectare vor varia în funcţie de locaţie de la scufundări până la pescuirea deşeurilor din valuri. Persoanele interesate pot afla mai multe informaţii de pe Blog-ul dedicat iniţiativei sau de pe pagina de Facebook.

"În oceanele noastre plutesc adevărate insule de plastic, unele de câteva ori mai mari ca suprafaţă decât Texas. Cu toate acestea, pe pământ, ne străduim să facem rost de suficient plastic reciclat pentru a face faţă cererii de aspiratoare", a declarat Cecilia Nord, vicepreşedinte, Floor Care Environmental and Sustainability Affairs, Electrolux.
Prin intermediul acestei iniţiative, membrii Electrolux urmăresc creşterea cantităţii de plastic reciclabil. Cu toate acestea, este un pas mic, deoarece ciclul de reciclare poate funcţiona în adevăratul sens al cuvântului numai atunci când o mare parte a populaţiei va conştientiza importanţa procesului.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou