x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Auto news

16 Noi 2007   •   00:00

Automobile Dacia va investi in uzina de la Piteşti intre 150 şi 160 de milioane de euro in cursul anului viitor, urmănd să păstreze aceeaşi valoare a fondurilor şi pentru următorii doi-trei ani, a anunţat compania.



INVESTIŢII LA PITEŞTI. Automobile Dacia va investi in uzina de la Piteşti intre 150 şi 160 de milioane de euro in cursul anului viitor, urmănd să păstreze aceeaşi valoare a fondurilor şi pentru următorii doi-trei ani, a anunţat compania. Referitor la lansarea unei noi generaţii a modelului Logan, directorul general al Dacia, François Fourmont, a precizat că planul Dacia nu este de a inlocui vechile modele, ci de a diversifica gama acestora.



MAŞINĂ EUROPEANĂ. Primul Chevrolet construit in Uniunea Europeană a părăsit linia de producţie a fabricii FSO din Varşovia, Polonia, la inceputul lunii. Modelului de mici dimensiuni cu patru uşi, Aveo Sedan, şi vor fi adăugate in vara anului 2008 două variante hatchback noi. Pe măsură ce capacitatea de producţie va creşte pănă la aproximativ 60.000 de unităţi anul viitor şi 100.000 de unităţi in 2009, modelul Aveo fabricat in Polonia va contribui la satisfacerea cererii in creştere manifestată in Europa.



50% ŞOFERI. Unul din doi polonezi este deţinătorul sau şoferul unei maşini, conform unui sondaj. Potrivit acestuia, procentul bărbaţilor aflaţi la volan este de 57%, in timp ce indicele in cazul femeilor este mai scăzut: 42%. Cea mai populară marcă auto care circulă pe şoselele poloneze este Fiat - 17%, urmate de Opel - 13%, Volkswagen - 13 %, Ford - 10%, Renault - 7%, Skoda - 6%.

×
Subiecte în articol: auto