x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Auto news

14 Dec 2007   •   00:00

Cel mai bun remediu impotriva creşterii preţului benzinei este reducerea consumului de carburant.

OPEL AGILA. Cel mai bun remediu impotriva creşterii preţului benzinei este reducerea consumului de carburant. Iar Opel are veşti deosebit de bune in această privinţă: noul Agila, care a fost lansat in premieră mondială la IAA şi va fi comercializat incepănd cu primăvara anului 2008, se măndreşte cu un consum deosebit de redus de carburant pentru toate variantele de motorizare. Cu un consum de 5,0 litri la 100 de kilometri pentru modelul Agila 1.0 şi doar 4,5 litri la 100 km pentru modelul Agila 1.3 CDTI (consum mediu conform normelor UE), modelul mini monocab economiseşte cu adevărat carburant. Emisia de CO2 pentru ambele modele este de doar 120 g/km.

COTE DE PIAŢĂ. Dacia şi Daewoo sunt constructorii auto care au pierdut cel mai mult din cota de piaţă in acest an, in timp ce mărcile Opel şi Volkswagen au inregistrat cel mai vizibil avans, reiese din datele APIA. Vănzările de autoturisme noi au crescut in intervalul ianuarie-octombrie cu 23%, comparativ cu perioada similară din 2006, la 258.224 de unităţi. După primele zece luni, vănzările Dacia reprezentau 30,2% din total, cu 8,3 puncte procentuale sub nivelul consemnat in perioada corespunzătoare din 2006, cănd producătorul din Piteşti controla 38,5% din piaţă.

LADA DE VĂNZARE. Constructorii auto General Motors, Renault şi Fiat au fost interesaţi de preluarea unei participaţii la compania rusă Avto Vaz, producătorul modelului Lada, realizarea unei astfel de tranzacţii reprezentănd, pentru Renault, o opţiune pentru extinderea producţiei modelului Logan. Rusia este in prezent una dintre cele mai mari pieţe auto in curs de dezvoltare in ceea ce priveşte volumul vănzărilor. Pănă la urmă, Avto Vaz şi Renault au semnat, pe 8 decembrie, un Memorandum of Understanding.

×
Subiecte în articol: auto