x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Auto news

de Sebastian S. Eduard    |    02 Oct 2009   •   00:00
Auto news

Cu ocazia Salonului de la Frankfurt, Citroen a lansat REVOLTe, un vehicul citadin, compact, conceput să depăşească cu succes obstacolele traficului urban contemporan, demontând miturile legate de maşinile de mici dimensiuni. Îndrăzneţ şi chic, REVOLTe emană lux impregnat de îndrăzneală, tehnologie "glamour" şi dinamism.




COLABORARE
General Motors India şi Reva Electric Car Company au anunţat semnarea unui contract de colaborare pentru dezvoltarea de autovehicule electrice pentru piaţa indiană. GM India şi Reva vor dezvolta împreună platforme auto, tehnologii pentru autovehicule electrice şi sisteme avansate de comandă pentru autovehicule. Obiectivul comun este de a crea şi lansa un autovehicul de mici dimensiuni, convenabil ca preţ, destinat consumatorilor interni.

CONCEPTUL L1
La Frankfurt, Volkswagen a lansat prototipul L1, unic la nivel mondial. Graţie unei caroserii din plastic rigidizat cu fibre de carbon (CFK), acesta cântăreşte numai 380 de kilograme. Modelul cu două locuri este antrenat de un nou propulsor Turbodiesel Common-Rail (TDI cu doi cilindri) şi un electromotor. Cu un consum mediu de 1,38 litri motorină, L1 este modelul hibrid cu cel mai redus consum de carburant din lume. Dacă L1 va fi preluat în 2013, de asemenea, în producţia de serie, ar fi lansat astfel un concept complet nou în domeniul autovehiculelor de construcţie uşoară şi ar începe o nouă eră a producţiei de automobile.

×
Subiecte în articol: auto