x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul AVANTaj pentru Audi

AVANTaj pentru Audi

16 Feb 2005   •   00:00

AUTO
DRIVETEST - Constructorul german si-a lansat noua "perla" la Barcelona Audi A6 Avant este o masina adevarata in toate sensurile, impresionand atat prin design-ul superb, cat si prin motorizarile excelente si tinuta de drum demna de firma pe care o reprezinta.
CATALIN FAINISI - Barcelona

STABIL. Drumurile inguste sunt preferatele lui A6 Avant, care prezinta o stabilitate de invidiat in situatiile-limita
In cei 28 de ani de la lansarea oficiala, Audi A6 Avant a fost una dintre cele mai cunoscute masini de familie din clasa premium la nivel mondial. Desi a avut parte de o concurenta acerba, constituita din BMW Seria 5 Touring sau Mercedes - Benz E-Klasse familiar, "break"-ul de lux al constructorului de la Ingolstadt a devenit un succes pe pietele internationale. Ultima generatie s-a vandut in peste 380.000 de exemplare, ceea ce l-a determinat pe constructorul german sa lanseze o noua versiune, dupa prezentarea Berlinei de anul trecut.

NOUTATE. Desi va fi dezvaluit clientilor la Salonul Auto de la Geneva, din luna martie, Avant a fost prezentat reprezentantilor presei in cadrul unui eveniment la Barcelona, unde acestia s-au putut familiariza cu noua provocare Audi. Pe langa inovatiile referitoare la sistemele de siguranta si de suspensii, A6 Avant vine echipat cu cinci propulsoare: trei pe benzina (2,4 l/177 CP; 3,2 FSI/255 CP; 4,2 l/335 CP) si doua pe motorina (2,7 TDI/180 CP; 3,0 TDI/225 CP). Marea noutate se numeste propulsorul Diesel de 2,7 litri, care va fi insotit, in acest an, de motorul 2,0 TDI de 140 CP.

NERVOASE. Daca masina se comporta relativ decent atunci cand este "strunita" de motorul de 2,4 litri, situatia se schimba radical atunci cand ai de-a face cu 3,2 FSI. In incercarea de a cuceri serpentinele catalane care amintesc de cursele de raliuri, masina e propulsata cu o putere senzationala, care este transpusa excelent pe sosea de tractiunea integrala "quattro", care i-a facut celebri pe germani. In ceea ce priveste motorul imprumutat de la A8, de 4,2 litri, cuvintele sunt deja prea sarace pentru a exprima senzatia pe care o ai cand accelerezi de la 100 la 240 de kilometri pe ora intr-un timp atat de scurt, incat nici nu iti dai seama cand ai defectat aparatele radar ale Politiei. In ceea ce priveste motorizarea Diesel, propulsorul de 3,0 litri este cunoscut de la versiunea Berlina a lui A6, dar noul sau partener de 2,7 litri incanta prin zgomotul redus, prin functionarea fara cusur si prin cuplul de 380 NM, obtinut intre 1.400 si 3.300 de rotatii pe minut.

DOTARI IMPRESIONANTE
Din punct de vedere al confortului interior, Avant nu difera de Berlina A6. Pasagerii nu se vor plange niciodata de spatiu intr-un Audi de aceasta clasa, dotarile audio si de climatizare fiind, de asemenea, la cel mai inalt nivel. Masina poate fi echipata cu sistemul de suspensii pneumatice de la A8, care are trei programe selectabile cu ajutorul MMI (Multi Media Interface) si amortizare variabila. De asemenea, se poate instala sistemul de programare a vitezei cu ajutorul radarului, ceea ce impiedica riscul unei coliziuni cu masina din fata. In ceea ce priveste siguranta, airbag-urile frontale, laterale si gen cortina, sistemul ESP de ultima generatie sau directia asistata in functie de viteza ajuta soferul pentru a calatori fara probleme. Transmisia lui Avant este asigurata cu ajutorul cutiilor de viteze manuale cu sase trepte, precum si de cele automate "tiptronic" si "multitronic". Pentru acest lux, clientii trebuie sa scoata din buzunar sume cuprinse intre aproximativ 40.000 de euro si 70.000 de euro, fara taxe.

PORTBAGAJ
Spatiul pentru bagaje al lui Avant a fost regandit, obiectivul germanilor de la Ingolstadt fiind acela de a le oferi clientilor un portbagaj ce poate fi utilizat in cat mai multe scopuri. Capacitatea acestuia este de 565 de litri, cu aproximativ 100 de litri fata de versiunea anterioara, ajungand la 1.660 de litri cand bancheta din spate este rabatata. De asemenea, sistemul de deschidere/inchidere automata cu memorie a usii din spate este o inovatie pentru Audi, aceasta facilitate fiind la moda.

×
Subiecte în articol: auto litri audi avant