x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Banana astrală

Banana astrală

03 Oct 2007   •   00:00

Astronauţii din SUA doresc să trimită un obiect mai puţin obişnuit pe orbita cosmică: o… banană! Masivul fruct va avea o structură formată din bambus şi coajă din hărtie sintetică. Banana "astronaut" va fi umplută cu heliu şi va fi lansată din zona Mexicului.


Astronauţii din SUA doresc să trimită un obiect mai puţin obişnuit pe orbita cosmică: o… banană! Masivul fruct va avea o structură formată din bambus şi coajă din hărtie sintetică. Banana "astronaut" va fi umplută cu heliu şi va fi lansată din zona Mexicului. Ea va putea fi văzută la o inălţime de 50.000 m deasupra statului Texas. Costul aproximativ pentru acest proiect se ridică la un milion de dolari. (M.S.)

Â

Record

Campionatul mondial de măncat burrito a inregistrat anul acesta un nou record. Tim Janus, supranumit "Eater X", a infulecat nu mai puţin de zece burrito şi trei sferturi pe parcursul a 12 minute. El a mărturisit că s-a pregătit măncănd o zi intreagă numai bomboane. Burrito, preparat din orez, fasole neagră, carne de porc, brănză şi sos, invelite intr-o tortilla, a căntărit 400 g. "Eater X" a surclasat-o pe deţinătoarea recordului la măncat homari, Sonya Thomas, supranumită "Văduva neagră". (S.C.)

Â

Plăcinta uriaşă

Cu prilejul Zilei Recoltei, locuitorii comunei Cumpăna, din judeţul Constanţa, au reuşit să intre in Cartea Recordurilor cu cea mai mare plăcintă dobrogeană preparată vreodată. Lungă de zece metri şi cu o greutate de 125 de kilograme, uriaşa plăcintă a fost umplută cu brănză dulce şi stafide. "Am vrut să indulcim toţi oamenii care mănăncă din plăcinta noastră", a declarat Mariana Găju, primarul comunei. Iniţiativa organizatorilor a fost una reuşită, judecănd după satisfacţia şi bucuria participanţilor la Zilele Recoltei, unii dintre ei afirmănd chiar că nu au mai măncat niciodată ceva aşa de gustos. (S.C.)

Â

Salvat in ultimul moment

Un inel de ceapă prăjită iţi poate salva totuşi viaţa. Aceasta este concluzia la care a ajuns Bryan Rocco, din New Jersey, după aventura pe care a trăit-o de curănd. "Tocmai măncam ineluşe de ceapă in timp ce conduceam maşina in drum spre casă. La un moment dat, am simţit că mi-a rămas ceva in găt. Am incercat să beau suc, dar n-a folosit la nimic. In curănd am văzut negru in faţa ochilor şi am leşinat. Maşina a scăpat de sub control şi s-a izbit de un copac. Imediat după impact mi-am revenit. Probabil că air bag-ul s-a activat şi atunci bucăţica de măncare din găt a fost dislocată." Norocosul şofer s-a ales doar cu o vănătaie la mănă. Credeţi că s-a lecuit de ineluşe de ceapă? Nici gănd. (S.C.)

×
Subiecte în articol: food world