x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Berea care poate prelungi viaţa

Berea care poate prelungi viaţa

26 Noi 2008   •   00:00

În SUA a fost creată o nouă marcă de bere ce are capacitatea de a apăra organismul de boli şi care poate prelungi viaţa. Berea se numeşte BioBeer, iar singura ei problemă este că are un gust oribil. Ingredientele băuturii au fost modificate genetic de un grup de studenţi din Texas. În locul drojdiei obişnuite s-a folosit o substanţă denumită resveratrol, folosită în special la fabricarea vinului roşu, despre care se spune că poate preveni bolile de inimă, diabetul, cancerul şi Alzheimerul. (C.D.)



Salon pentru papilele gustative
Localitatea Nevers, din Franţa, a fost gazda unui salon gastronomic în perioada 21-23 noiembrie. Numeroşi expozanţi au făcut cunoscute tuturor vizitatorilor produsele lor gastronomice proaspete şi rare, alături de vinuri din întreaga ţară. Cei prezenţi i-au putut cunoaşte pe somelierii şi restauratorii din zonă şi au aflat reţete din bucătăria regională. Centrul expoziţional al oraşului a fost vizitat de peste 3.500 de turişti. (C.D.)

"Scoarţa noastră cea de toate zilele"

Lucrate în casele ţăranilor, dar şi în centrele specializate din mănăstiri, scoarţele ţărăneşti, ţesute în război în două sau patru iţe, sunt "vedetele" expoziţiei "Scoarţa noastră cea de toate zilele", care va fi deschisă în perioada 20 noiembrie-30 decembrie în sălile Institutului pentru Cercetări Umanistice – Veneţia. Evenimentul, organizat de ICU – Veneţia şi Muzeul Ţăranului Român, este dedicat Zilei Naţionale a României şi se doreşte a fi un pas spre cunoaşterea reciprocă a celor două culturi. (M.B.)

Bucătar la tine acasă

Meniu de mare, de carne, de paste, afrodiziac sau vegetarian, oricare dintre acestea poate fi gătit chiar în bucătăria dumneavoastră de acasă. Profesia de "bucătar pentru acasă" a apărut în America în urmă cu aproximativ 15 ani, apoi s-a răspândit în Canada, Italia, Franţa, iar acum "Chef at home" a ajuns şi în România. Dacă decizia a fost luată şi doriţi să organizaţi acasă o cină festivă pentru familie şi prieteni, stabiliţi o întâlnire pentru a fixa meniul, iar un bucătar-şef vine acasă cu cumpărăturile făcute, găteşte, iar, la final, spală şi vasele. Nu e glumă, ce spuneţi, sună tentant? (M.B.)

Gusturi

În cadrul Festivalului Săptămâna gustului, ce a avut loc în perioada 13-23 noiembrie la Bruxelles (Belgia), Casa de Cultură Belgo-Română Aethis a "descoperit", în faţa vizitatorilor, o parte din tainele bucătăriilor româneşti, poloneze şi cambogiene. Publicul a degustat mai multe preparate culinare tradiţionale din ţările respective şi a putut lua parte şi la un atelier culinar în care a învăţat cum să prepare bucate tipice belgiene şi s-a întrecut într-un concurs culinar captivant. (M.B.)

Festival

Oraşul Sibiu a fost timp de trei zile (14-16 noiembrie) gazda Festivalului Ars Hungarica. Cu ocazia acestui eveniment, ajuns deja la a treia ediţie, locuitorii oraşului, dar şi turiştii aflaţi în zonă au fost cuceriţi de spectacolele gastronomice şi de expoziţiile de fotografie. De asemenea, au mai avut loc o lansare de carte despre viaţa din diaspora maghiară, un curs intensiv de dansuri populare, un concert de jazz-rock-simfonic şi o gală de operetă maghiară. (M.B.)

Tokyo sub 227 de stele
Tokyo rămâne şi în acest an capitala cea mai înstelată din întreaga lume. Ghidul Michelin 2009 a decernat 227 de stele pentru 173 de restaurante faţă de 191 de stele pentru 150 de restaurante acordate anul trecut. "Bucătăria japoneză este dinamică, diversificată, bogată şi interesantă", a declarat Jean-Luc Naret, directorul Ghidului Michelin. Anul acesta, capitala Japoniei are nouă restaurante cu trei stele, 36 cu două stele şi 128 cu o singură stea. (C.D.)

×
Subiecte în articol: food world