x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Borbely: Nu vom desfiinţa taxa de primă înmatriculare

Borbely: Nu vom desfiinţa taxa de primă înmatriculare

14 Apr 2011   •   14:31

Taxa de primă înmatriculare nu va fi desfiinţată, iar orice poluator trebuie să plătească, a declarat, astăzi, ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely.

"Am avut o notă în Guvern cu taxa de primă înmatriculare. Trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea, principiul 'poluatorul plăteşte' trebuie să funcţioneze şi în România. Curtea Europeană s-a referit la o speţă din Ordonanţa 50 din 2008. Noi am modificat această ordonanţă în decembrie 2010 cu asistenţa comisiei Uniunii Europene. De fapt, în cadrul procesului, comisia Uniunii Europene a fost de acord cu noi. Legea care este acum în vigoare este agreată de comisia Uniunii Europene, pentru că toată lumea plăteşte taxa de primă înmatriculare indiferent că e maşină nouă sau veche. Cine înmatriculează în România plăteşte. Din punct de vedere juridic trebuie să mai analizăm şi în două săptămâni vom veni cu o soluţie dacă trebuie să modificăm sau nu legea. Toate ministerele trebuie să îşi spună punctul de vedere. Deciziile Curţii Europene sunt obligatorii, trebuie să găsim formula cea mai bună. E clar că nu vom desfiinţa această taxă", a declarat ministrul Laszlo Borbely, potrivit agerpres.ro.

Borbely a mai spus că persoanele care intenţionează să achiziţioneze autoturisme electrice vor fi sprijinite de stat.

"Cei care vor dori să cumpere aceste autovehicule şi casează maşini vechi vor primi şase vouchere, şi nu unul ca pentru programul obişnuit, ceea ce înseamnă peste 5.000 de euro. De fapt, asta înseamnă diferenţa de preţ între o maşină cu combustibil şi una electrică. În plus, celor care nu vor participa la Programul ''Rabla'' o să le acordăm o facilitate de 25% din preţul autovehiculului electric, dar nu mai mult de 5.000 de euro", a mai spus Laszlo Borbely.

×