x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

25 Iul 2007   •   00:00

Am luat masa la un restaurant unde am cerut ca salata să conţină multă ceapă. Bună, dar cam iute! Asta am cerut, asta am avut! Am fost apoi la un bar cu nişte prieteni.

Am luat masa la un restaurant unde am cerut ca salata să conţină multă ceapă. Bună, dar cam iute! Asta am cerut, asta am avut! Am fost apoi la un bar cu nişte prieteni. Satisfacţia mi-a fost de scurtă durată, pentru că vioiciunea prietenilor mei se ofilea pe măsură ce le explicam calităţile terapeutice deosebite ale cepei, mai ales consumată crudă. Le spuneam cum elimină ea clorurile din organism, făcănd bine reumaticilor, bolnavilor de gută, celor cu edeme şi pleureticilor... Că ea conţine săruri de potasiu şi fermenţi organici. Că, dacă o coci şi o pui călduţă pe bube şi alte răni greu de vindecat, face minuni. Iar cănd am inceput să le explic ce bine e s-o consumi crudă, nici n-au vrut să mă lase măcar să le spun că şi vechii evrei şi grecii... S-au mutat de la masă şi m-au lăsat puţind a ceapă de una singură! Nişte ignoranţi!

×
Subiecte în articol: bucătar de rezervă