x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

08 Aug 2007   •   00:00

Peste tot in lume, dar şi in Romănia, există obiceiul bacşişurilor. Cănd eşti invitat la masa cuiva, indiferent căt de mult sau de puţin ţi-a priit măncarea, tot trebuie să laşi o mică "atenţie".

Peste tot in lume, dar şi in Romănia, există obiceiul bacşişurilor. Cănd eşti invitat la masa cuiva, indiferent căt de mult sau de puţin ţi-a priit măncarea, tot trebuie să laşi o mică "atenţie". Aşa este de cănd lumea şi cine suntem noi să-i schimbăm rostul?! Unii spun că obiceiul, ca şi cuvăntul, vine din Turcia. N-o să mă ţin de analize etimologice, dar o să vă povestesc o intămplare referitoare la acelaşi subiect. Un chelner "cunoscut" de-al meu imi zice odată: "Lasă bre, că şi in China se dă bacşiş. Iar pe vremuri, un chinez invitat la o masă trebuia să plătească toţi oamenii de serviciu ai casei. Dacă nu plăteai de cel puţin două ori mai mult decăt valoarea consumaţiei tale, erai prost-crescut, şi ăia măncau nu glumă!". M-a lăsat mut de uimire căt e de citit băiatul. Uite, domne, ce de cunoştinţe de istorie are in materie de chinezi?!

×
Subiecte în articol: bucătar de rezervă