x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

15 Aug 2007   •   00:00

Epuizată de oboseală şi infometată, am intrat intr-un local fără pretenţii, ca să mănănc ceva in grabă. Printre altele, aveau in meniu limbă de porc cu sos de smăntănă.

Epuizată de oboseală şi infometată, am intrat intr-un local fără pretenţii, ca să mănănc ceva in grabă. Printre altele, aveau in meniu limbă de porc cu sos de smăntănă. Grozav! Cer o porţie. Bună, bine fiartă limba, consistent sosul, bine dres de condimente. Tănărul chelner işi făcea de lucru in preajma mea studiindu-mi reacţiile. Mă impinge... şi-i zic in glumă că e cam "ascuţită" limba. El zice că e normal, dacă e limbă poate fi in mai multe feluri, aşa cum Esop le-a demonstrat stăpănului şi oaspeţilor acestuia calităţile şi defectele limbii. M-a lăsat paf! L-am intrebat de unde ştie şi mi-a zis că a citit ceva la viaţa lui şi chiar a făcut, de mult, filosofia. Şi că-l iubea pe Esop. In cazul ăsta, imi zic, in timp ce termin de măncat, trebuie să plec urgent, pentru că Esop a mai demonstrat calităţile şi defectele altor organe şi cine ştie ce-mi serveşte filosoful...

×
Subiecte în articol: bucătar de rezervă