x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

de Veronica Bectas    |    05 Noi 2008   •   00:00

De dimineaţă, când am deschis fereastra, un miros înţepător mi-a năvălit în cameră. Mirosea a oţet fierbinte, uşor dulceag, a gogoşari şi a frunză de dafin. Cineva pregătea gogoşari pentru iarnă.

Unii spun că a face conserve pentru iarnă este timp pierdut. Normal, cei care nu se pricep! Ah, ce grozav e să te pricepi la aşa ceva! Dacă apuci să le faci şi îţi ies bune ai picat în plasă! Eşti terminat! E aceeaşi situaţie ca la pescari, vânători etc. Cu timpul, devii mai bun, până la... expert! E, aici situaţia se schimbă, în sensul că poţi să-i înveţi şi pe alţii, dar ce e mai interesant este că începi să creezi. Să faci artă din aranjarea măiestrită a legumelor în borcane, a combinaţiilor de legume, a adaosurilor de mirodenii, obţinând gusturi şi mirosuri îmbietoare şi atrăgătoare de-ţi lasă gura apă... Şi ce le mai lasă gura apă celor cu “timpul pierdut”!...

×
Subiecte în articol: divertisment