x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

de Veronica Bectas    |    28 Ian 2009   •   00:00

Am găsit în piaţă gulii. Cum ei şi? De mult timp n-am mai mâncat gulie umplută! Cu carne, de pui sau de porc, este minunată! Ah!



Dar şi gulie umplută cu legume şi orez?! Daaaa, cu gulia opărită şi legumele sotate împreună cu orez, cu ghimbir iuţişor şi parfumat!
Cu un sos nebun din  două cepe mari, tăiate felii măricele, usturate în ulei de măsline, în care mai stingi trei căţei de usturoi zdrobiţi cât să le iasă mirosul?... Arunci două linguri de pastă de roşii, sare, piper, două căni de apă şi clocoteşti, apoi  torni sosul peste gulioarele umplute ochi şi mai adaugi apă fierbinte cât să le acoperi puţin, înainte să le zvârli în cuptorul încins, pe care-l domoleşti la jumătate "de pară" pentru o oră. Păi cum crezi că sunt dacă le ungi şi cu puţin iaurt? Nici c-ai să găseşti aşa ceva într-un local!

×
Subiecte în articol: divertisment