x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

de Veronica Bectas    |    02 Apr 2009   •   00:00

Să gătim! Îndemn care implică o mulţime de eforturi şi satisfacţii. Acum, că tot intrăm vertiginos în primăvară şi au apărut verdeţurile, trebuie să-ţi laşi imaginaţia să zburde.



E sezonul salatelor! Cineva ar spune: "Ia mai scutiţi-mă! Ceva mai consistent nu ştiţi?"! Ba da! O plăcintă cu spanac sau ştevie la ţuiculiţă. O ciorbiţă cu lobodă şi ştevie, acrită cu borşuleţ, dreasă cu smântână şi un ou zdrenţuit, printre frunzuliţe de leuştean verde. Dacă-i pui câteva cute de cartofi în morcovul şi ţelina rasă, crezi că nu-i săţioasă? Poţi să-i adaugi şi aşchii de costiţă afumată, undită în ulei, dacă nu ţii post. Pe un platou, patru linguri de mâncărică de spanac, lângă trei linguri de orez cu morcov ras şi arpagic, o pulpă de pui, fiartă sau prăjită, şi pentru a îmbogăţi gama de culori şi gusturi poţi adăuga şi două linguri de sfeclă roşie cu hrean, ca să alunge răcelile din anotimp! Şi un vin alb...

×
Subiecte în articol: divertisment