x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

de Veronica Bectas    |    03 Sep 2009   •   00:00

Putem vorbi despre faptul că din cartofi se pot face nişte budinci delicioase.



Într-un vas uns cu unt şi tapetat cu pesmet se pot pune cartofi fierţi, peste care turnăm un sos gros din iaurt gras, amestecat cu brânză telemea rasă, ouă, mărar şi pătrunjel tocat. La un vas de 2 l sunt necesari 500 g cartofi fierţi, feliaţi, un iaurt de 400 g, 100 g telemea, 4 ouă, o jumătate de legătură de mărar şi pătrunjel, piper şi sare. Se dă la cuptor, la foc potrivit, până se încheagă bine. Serviţi cu felii de costiţă prăjite, şniţel, piept de pui cu sos picant sau pur şi simplu doar cu o salată de castraveţi. Cartofii tăiaţi în cubuleţe mici pot fi şi un delicios desert. După ce i-aţi prăjit îi scurgeţi şi-i puneţi în alt vas cu unt încins şi îi lăsaţi acoperiţi zece minute. Îi scoateţi şi îi tăvăliţi prin zahăr pudră vanilinat, ciocolată rasă sau fulgi de cocos.

×
Subiecte în articol: divertisment