x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

de Veronica Bectas    |    19 Noi 2009   •   00:00

Gutuile! Aceste fructe minunate, cu auriul unic, completează paleta culorilor toamnei. Minunatul lor parfum încântă sufletul până târziu în miez de iarnă, dacă le pui în cameră. Şi nici gustul lor dulce-acrişor nu e mai prejos.



Din ele se pregătesc dulceţuri, gemuri şi peltele, în fel şi chip, cu gusturi şi arome suave, cu imaginaţie şi dorinţă de a le prepara. Mâncarea de gutui cu carne de pui sau de raţă este o delicatesă deosebită. Desertul de gutui face deliciul oricărei mese îmbelşugate. Mai ales dacă-l completezi cu miez de nucă prăjit. Sufleul de gutui este delicios, iar plăcinta cu gutui este deosebit de fină. Ca să nu mai vorbim că ele sunt acelea care ajută la acidulare şi dau cu dărnicie din galbenul auriu pentru a colora zeama de varză (moare de curechi). Dar crud? Mmm! Ce gust divin, ce aromă!

×
Subiecte în articol: divertisment