x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Când rama digitală şi mp3 player-ul sunt una

Când rama digitală şi mp3 player-ul sunt una

de Alexandru Radescu    |    07 Noi 2009   •   00:00
Când rama digitală şi mp3 player-ul sunt una

Unii produc rame digitale, alţii playere audio şi video. Sunt şi companii care produc şi una, şi alta. Cei de la Panasonic au lansat o ramă digitală pe care o poţi folosi şi ca player audio/video sau radio FM.



"CÂNTĂREŢUL"
Modelul MW-10 este echipat cu un ecran LCD cu diagonala de 9-inci (aprox. 23 cm) şi poate reda muzică de pe CD, iPod sau de la radio FM/AM. Pentru ca utilizatorul să beneficieze de o optimă experienţă audio, producătorul a instalat difuzoare în faţa boxelor. Astfel, sunetul se va răspândi pe o arie cât mai largă. În plus, Funţia D.Bass contribuie la ajustarea şi îmbunătăţirea sunetului, fiind legată de volumul la care este redată muzica. Modelul vine la pachet cu o telecomandă ce poate fi utilizată şi pentru operarea iPod-ului de la distanţă.

"RAMA"
Când vine vorba de utilizarea ca ramă digitală, gadget-ul poate reda fotografii de pe un CD, de pe un card de memorie SD sau din memoria internă a sistemului (cu capacitatea de 4GB). Preţul recomandat pentru MW-10 este de 1.400 de lei.

5361-106222-itartmic.jpg

SMART GRID

Cisco şi compania germană Yello Strom au lansat un proiect de tip "smart grid" (reţea electrică inteligentă). Proiectul-pilot va folosi în mod mai eficient şi resursele de energie regenerabilă şi va reduce dependenţa locală de capacităţile aflate în rezerve. Astfel, 70 de locuinţe şi companii comunică în mod inteligent cu reţeaua locală de electricitate şi cu sursele de energie electrică printr-o reţea IP. Clienţii vor utiliza un contoar "inteligent" pentru a primi informaţii despre consumul de energie în timp real. Un sistem de management al electricităţii la domiciliu va permite programarea electrocasnicelor prin intermediul unor "prize inteligente".

5361-106221-itartmic2.jpg

IMPRIMANTĂ
Epson a prezentat imprimantă AcuLaser M1200, concepută pentru uz personal şi business. Noul model tipăreşte A4 alb-negru la viteze de până la 20 de pag./min., cu o rezoluţie de maximum 600 dpi.

Imprimanta dispune de o tavă de hârtie cu o capacitate de 150 de coli şi poate tipări până la 15.000 de pagini pe lună. Dispozitivul este pe piaţă de la 1 noiembrie, la un preţ de 80 de euro.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou