x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Casa moderna desfasurata pe un singur nivel

Casa moderna desfasurata pe un singur nivel

25 Ian 2007   •   00:00
Proiect de casa

Arhitectura clasica cu interpretare moderna. Proiectul prezentat propune organizarea pe un singur nivel a tuturor functiunilor necesare vietii moderne. Pentru a se asigura totusi intimitatea indispensabila ideii de "camin", se incearca o separare a zonei "vizibile" a casei (cea cu fatada la strada) de zona in care se doreste o senzatie de protectie vizuala (zona de noapte). Arhitectura astfel conceputa urmareste realizarea unei directionari a privitorului catre centrul de interes al locuintei, dupa conceptul arhitecturii japoneze - o incinta in care se afla gradina, piscina si terasele frumos amenajate - prin crearea unui adevarat ecran de sticla in zona de zi. Zona vitrata are drept scop aducerea naturii mai aproape, obtinerea unei senzatii de protectie fara a separa brutal interiorul de exterior.

Organizarea functionala. Aceasta locuinta - vila unifamiliala - distribuie pe parter o suprafata desfasurata pe aproximativ 240 mp. Zona de zi ofera gruparea optima a spatiilor: livingul, zona de conversatie - lectura, sufrageria in legatura directa cu prepararile, barul, bucataria, toate formand un ansamblu de spatii deschise cu forme orientate dinamic, in contrast cu rectangularitatea exteriorului.

Zona de noapte distribuie echilibrat dormitoarele, separate de living prin spatii-tampon si care beneficiaza de aceeasi orientare spre centrul de interes. Terasa spatioasa permite o buna vizibilitate a peisajului inconjurator. Este o arhitectura ce poate fi dezvoltata in functie de cerintele beneficiarului, conceputa pentru a nu presupune costuri deosebite. Volumetria propusa este flexibila, pentru a permite implantul constructiei in orice zona geografica sau urbanistica.

Arhitectura este de inspiratie clasic-interbelica, de un fin rafinament, ceea ce face ca perceptia dinamica sa ii dea o nota de distinctie in raport cu cladirile din jur Imaginea de ansamblu echilibrata a exteriorului este generata de spectacolul dat de jocul de volume, de forma blanda a acoperisului, de texturile materialelor si de culorile naturale si luminoase folosite
44.000 euro
  • Pret la rosu, recomandat de arhitect
  • Proiect conceput de arhitect Gabriel Georgescu,
  • tel. 0722-41.48.67; 0745-76.84.14.
  • Catre arhitecti. Jurnalul National, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitectilor prin rubrica "Proiect de casa", in care ii invitam sa isi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot aparea in acest format in paginile suplimentului. Pentru detalii, ne puteti scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro. Pentru protejarea dreptului de autor, orice modificare, copiere, utilizare de catre un tert sau similitudine estetico-functionala ce vor rezulta dintr-un alt proiect executat de alti specialisti va fi considerata incalcare a drepturilor de proprietate intelectuala ce apartine proiectantului. Toate drepturile pentru acest proiect sunt rezervate SC NEW TECH DESIGN.

    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul zonă