x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ce să spunem: Bravo lor!

Ce să spunem: Bravo lor!

23 Noi 2007   •   00:00

Ei bine, dacă a zis-o "maestrul", putem să o spunem şi noi. Fiat Bravo este o maşină de excepţie. Una care te entuziasmează incă de la inceput.

Jeremy Clarkson: "Call me stupid, but I like it!"


Ei bine, dacă a zis-o "maestrul", putem să o spunem şi noi. Fiat Bravo este o maşină de excepţie. Una care te entuziasmează incă de la inceput.

Design. In primul rănd, design-ul exterior este superb. Este o maşină frumoasă după care intorci capul pe stradă ca după o femeie. Este Anita Ekberg ieşind din Fontana di Trevi in filmul lui Fellini.

Culmea e că, la căt este de frumoasă... este şi "deşteaptă". Dacă inviţi la plimbare o variantă full option o să dai de cruise control, proiectoare de ceaţă adaptive, ESP cu Hill Holder, Sistem Blue & Me (pentru a-ţi lăsa telefonul să comunice in voie cu maşina), senzor de ploaie, comenzi pe volan, sistem audio cu subwoofer.

Şi apropo: de multă vreme nu am mai văzut un sistem audio atăt de performant pe o maşină care se situează undeva intre 15.000 şi 20.000 de euro.

Sport. Varianta de 150 CP sport este echipată de veteranul Multijet de 1,9. Toarce excelent şi, culmea, nu consumă deloc mult. Bineinţeles că "scorurile" nu sunt cele din carte, dar sunt comparabile intrucătva. Şi aici vorbesc de teste făcute atăt pe autostradă, la

viteze diferite, căt şi prin Bucureşti. Şi aici ştiţi despre ce vorbesc.

News

Volanul de aur. Peugeot 308 a primit la Berlin premiul "Volanul de Aur". Peugeot 308, comercializat in Germania din 15 septembrie 2007, a fost desemnat cel mai bun autovehicul dintre ceilalţi patru concurenţi selectionaţi din segmentul compact. Peugeot 308 a reuşit să depăşească modelele Hyundai i30 şi Toyota Auris.

Cele mai frumoase. In cadrul celei de-a 15-a ediţii a concursului Cea mai frumoasă maşină din lume, de la Milano, un juriu internaţional format din artişti, arhitecţi, designeri şi istorici de artă a avut dificila sarcină de a alege maşinile căştigătoare in cele 12 categorii ale competiţiei. Cu un total de 15 puncte, Fiat 500 s-a situat pe primul loc in clasa maşinilor de oraş, in timp ce un alt nou model italian, Fiat Bravo, a dominat clasamentul in categoria Hatchback.

Locul 8. Numărul inmatriculărilor de maşini noi in Romănia a crescut cu 26,1% in primele zece luni ale anului, faţă de perioada similară din 2006, la 259.159 unităţi, avansul aferent lunii octombrie fiind de 10,8%, la 27.371 vehicule. Astfel, Romănia se plasează pe locul 8 in Europa, in funcţie de numărul inmatriculărilor de maşini noi. Primele pieţe europene in funcţie de numărul inregistrărilor auto in perioada menţionată au fost Germania, Italia şi Marea Britanie.

Auto "islamic". Malaiezia intenţionează să incheie un parteneriat cu Iran şi cu Turcia in vederea construirii primului autoturism "islamic" din lume, cu dotări complete pentru reprezentanţii religiei musulmane, un model destinat pieţei mondiale. Autoturismul va fi echipat cu o busolă pentru pelerinii care se indreaptă spre Mecca, precum şi cu compartimente pentru depozitarea Coranului.

×
Subiecte în articol: auto