x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Chevrolet Cruze, haine de gală la preţ scăzut

Chevrolet Cruze, haine de gală la preţ scăzut

de Dragos Stoica    |    13 Feb 2010   •   00:00
Chevrolet Cruze, haine de gală la preţ scăzut

Sedanul propus de General Motors are un design care îl clasează pe segment mediu, fiind o maşină cu aspect destul de dinamic. Văzut din faţă, modelul păstrează liniile conceptului Ultra, prezentat în 2006 la Salonul de la Paris, iar frontal emană suficientă agresivitate, în timp ce spatele a fost desenat mai liniştit.



Rezultatul este că totuşi Cruze întoarce rapid privirile pe stradă, iar asta fără ca cei curioşi să intuiască atuurile secrete ale maşinii, care se găsesc la interior. Concret, principala calitate a lui Chevrolet Cruze este avalanşa de dotări pe care o propune încă din standard: aer condiţionat, şase airbaguri, ABS, EBD, ESC, TCS şi lista poate continua.

Modelul testat a fost echipat cu motorul pe benzină de 1,8 litri (141 CP/6.200 rpm), cu transmisie automată în şase trepte. Cuplul maxim nu impresionează, având o valoare de 176 Nm/3.800 rpm, dar motorul îşi face treaba în limite rezonabile. Totuşi, răspunsul pe care cutia de viteze automată îl are la solicitările şoferului este unul destul de lent, inclusiv în momentul activării în mod manual, când eventualele frâne de motor apar prea târziu pentru adoptarea unui stil de condus mai sportiv. În plus, maşina ar fi trebuit antifonată mai riguros, deoarece zgomotul motorului poate deveni iritant la turaţii superioare. În regim de autostradă, Cruze a lăsat senzaţia că poate atinge viteza maximă avansată de constructor, respectiv 190 km/h, în timp ce consumul mixt s-a situat pe la 8,6 l/100 km. Ţinuta de drum a fost corectă. Fără să vorbim despre o maşină de alergat, ci despre una care se adresează mai degrabă familiştilor, Cruze a stat bine pe şosea, iar cele cinci stele EuroNCAP obţinute la testele de siguranţă îl recomandă acestui public-ţintă.

Plin de tehnologie
Oricum, în varianta de echipare LT, Cruze compensează cu eleganţă micile lipsuri de sub capotă prin spaţiul extrem de generos de la interior, dar mai ales prin lista dotărilor cu care vine în standard. Bordul este reuşit, existând senzaţia că a fost inspirat de Opel Insignia, iar materialele plastice folosite pentru imitaţiile cromate sunt de bună calitate. Practic, pe modelul testat există cam tot ce se poate pune pe o maşină, în afara celor enumerate la început găsindu-se cruise control, senzor de ploaie, faruri cu reglare automată, sistem audio cu magazie pentru şase CD-uri şi mufă iPod, precum şi navigaţie cu screen de 7 inch. Preţul pentru Cruze LT 1,8i cu transmisie automată este de 17.180 euro (TVA inclusă), dar, în prezent, maşina poate fi achiziţionată cu 16.391 (TVA inclusă) euro, graţie unei reduceri pe termen limitat, până la 31 martie.

×
Subiecte în articol: auto