x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Clasicul prezent in amenajări moderne

Clasicul prezent in amenajări moderne

10 Mai 2007   •   00:00

Un aspect interesant, demn de menţionat pentru valenţele sale estetice, remarcat in cadrul Salonului de Mobilă de la Milano, a fost acela al „privitului in urmă şi inainte" in acelaşi timp, atunci cănd vine vorba despre designul de interior. Un fel de identificare a contemporanului in trecut.

Află ce e nou

Mixaj de elemente caracteristice stilurilor clasic şi modern

Un aspect interesant, demn de menţionat pentru valenţele sale estetice, remarcat in cadrul Salonului de Mobilă de la Milano, a fost acela al „privitului in urmă şi inainte" in acelaşi timp, atunci cănd vine vorba despre designul de interior. Un fel de identificare a contemporanului in trecut. In acest sens s-a apelat la un mixaj intre forme şi materiale caracteristice unuia sau altuia dintre aceste stiluri, extrem de diferite de altfel, pentru a genera o formulă cu adevărat originală.

O cercetare atentă a acestui gen de amenajare arată că principala valoare pusă in centrul atenţiei este ideea de spaţiu prietenos, familiar susţinută de liniile adoptate pentru piesele de mobilier, de culorile in tonuri extrem de calde şi materialele folosite. De fapt, această idee de interior in care să te simţi foarte confortabil este una dintre coordonatele majore in care s-a incadrat ediţia din acest an a Salonului de mobilă. Piesele de mobilier sunt reinterpretate luănd tot timpul seama la estetica iniţială a lor, pornindu-se de la tradiţie pentru a o reinventa pe măsura contextului actual. Alături de aceste reinterpretări işi găsesc locul produse cu un design modern incadrat in stilul minimalist. Asta pentru a nu incărca prea mult spaţiul, ştiut fiind faptul că elementele ce caracterizează stilul clasic sunt unele „grele".

Canapele din colecţia „Quota" prezentate de firma Dema in cadrul Salonului de mobilă. Linii nostalgice, un design aproape retro, incadrate intr-un interior contemporan. Contururile sunt rotunde, materialele moi şi in culori calde, generănd astfel corpuri sofisticate şi simple in acelaşi timp

×