x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Countryman: deci, fun!

Countryman: deci, fun!

de Sebastian S. Eduard    |    01 Noi 2012   •   22:45
Countryman: deci, fun!

Tot ce face Mini conmtinuă să fie extrem de amuzant. Indiferent că se cheamă Clubman, Countryman, sau poartă cine ştie ce alte denumiri, Mini-urile sunt fun!

O astfel de "sculă” fun am avut ocazia să testăm zilele trecute. Un Countryman Cooper S face impresie. Se pare, însă că domnişoarele din România ştiu ce vor, aşa încât la capitolul "capete întoarse” Countryman-ul se poate lăuda cu o bogată colecţie de adolescente şi adolescenţi. Punct!

Motorul de 184 de cai este oricum numai economicos nu. Nici nu trebuie! Aşteaptă-te cu economie să faci un 7% în afara oraşului, dar dacă vrei să simţi forţa, nici o problemă, ajungi în cel puţin 8,5. Cool! Ai tracţiune integrală, ceea ce este util în toate împrejurările. Stabilitatea este excelentă, iar garda la sol permite ascensiunea unor borduri..dar cam atât.

Pentru că vorbim de o "sculă” de maşină, trebuie să ştiţi că diferenţa la aşa ceva o face opţionalele. Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Da ştiu, am vorbit ca un agent de vânzări care trăieşte din comisioane, însă aşa este. Dacă îţi iei un Cooper S cu dotările standard şi tot vrei să-l faci de ruşine (pe el sau pe tine) bagă-l pe gaz!

Aşadar opţionalele. În cazul nostru ridica nota de plată cu circa 30%: Start/Stop, recuperarea energiei de frânare, linie crom interior Anthracite, geamuri fumurii spate, oglinda retrovizoare interioară şi oglinzi exterioare, automate anti-orbire, scaune incălzite, sistem sonor de avertizare la parcare (PDC) – spate, etc.
_____________________
Noi am testat

Motorizare: 1.6l/184CP
Cutie: 6+1
Viteza maximă: 215
Acceleraţie 0-100kmh: 7,6s
Consum: 6,1/7,5/5,4



×
Subiecte în articol: Mini Cooper Countryman Cooper S