x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Dacia Lodgy se lansează în martie

Dacia Lodgy se lansează în martie

de Dragos Stoica    |    20 Noi 2011   •   15:40
Dacia Lodgy se lansează în martie

Primul monovolum produs de constructorul de la Mioveni va fi lansat la Salonul Auto de la Geneva. Masina va fi asamblata la fabrica Renault din Tanger, piesele provenind din Romania

Dacia va scoate la primavara primul model care va fi fabricat exclusiv in afara Romaniei. Denumit Lodgy, dupa "botezul' oficial primit saptamana trecuta, la Paris, in cadrul prezentarii unei versiuni de competitie care va fi pilotata de Alain Prost la Trofeul Andros, noul model va fi o masina de familie cu sapte locuri. Acest lucru care nu este o premiera pentru Dacia, care a mai oferit acelasi numar de pasageri in cazul lui Logan MCV, dar caracteristicile viitoarei aparitii vor fi cu totul altele.

Ieri, britanicii de la Car Magazine au publicat o prima fotografie a lui Lodgy, fara sa precizeze sursa acesteia. Totusi, dupa toate aparentele, avem de-a face chiar cu modelul de serie, care va fi promovat in curand de Dacia pe canalele oficiale. De altfel, constructorul de la Mioveni a anuntat ieri ca lansarea mondiala va avea loc in martie 2012, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Conform celor de la Car Magazine, masina va avea o lungime de 4 metri si o latime de 1,9 metri, dimensiuni care o vor situa intre modelele Modus si Scenic ale celor de la Renault. Lodgy nu va iesi insa de pe banda tehnica a uzinei argesene, ci va fi asamblata in Maroc, la Tanger, din seturi CKD care vor fi produse in Romania. Dincolo de motivele tehnice care ar fi facut imposibila executia unui al saptelea model pe acelasi banc de lucru, au contat si ratiunile de expeditie: uzina Renault de la Tanger este la numai cativa zeci de kilometri de Spania, iar livrarea in Europa se poate face mult mai usor datorita retelei de autostrazi. Deocamdata nu exista informatii privind motoarele care vor inzestra monovolumul, dar este aproape cert ca, cel putin in prima faza, motorizarile vor proveni in bloc de la gama Logan.

×