x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Dakar 2011: Gyenes şi Butuză îşi iau zborul spre Argentina

Dakar 2011: Gyenes şi Butuză îşi iau zborul spre Argentina

28 Dec 2010   •   14:25
Dakar 2011: Gyenes şi Butuză îşi iau zborul spre Argentina

Românii Mani Gyenes şi Marcel Butuză, cei doi piloţi ai echipei Vectra Racing care vor concura în Raliul Dakar 2011, vor pleca în cursul după-amiezii de marţi spre Buenos Aires.

Alături de cei doi rider vor pleca şi cei doi membri ai echipei de asistenţă, Liviu Butuză şi Romeo Duicu, ultimul fiind singurul român care a terminat până acum Dakar-ul de când cel mai dificil rally-raid din lume se desfăşoară în America de Sud.

Ediţia a 33-a a Raliului Dakar se va desfăşura în perioada 1-16 ianuarie 2011 în Argentina şi Chile. Vectra Racing revine în Dakar după o absenţă de un an, iar cei doi piloţi români merg în America de Sud din postura de clasaţi în topul 20 mondial, după ce în 2010 au participat la o singura etapă a Campionatului Mondial de Rally-Raid.

Cei doi nu se află la prima experienţă în Raliul Dakar, însă la actuala ediţie şi-au fixat ca principal obiectiv terminarea competiţiei, având în vedere că mutarea competiţiei din Africa în America de Sud a schimbat foarte mult condiţiile în care se concurează.

În 2011, Mani Gyenes şi Marcel Butuză, alături de ceilalţi 212 de concurenţi de la categoria moto, vor avea de parcurs peste 9.000 de km pe ruta Buenos Aires (Argentina) - Arica şi retur. Se va concura adesea la altitudini de peste 2.500 metri, dar cele mai dificile zile vor fi cele din deşertul Atacama.

Cei doi piloţi Vectra Racing vor concura în Raliul Dakar 2011 pe motociclete KTM 690 Rally, aceleaşi pe care le-au utilizat şi la ediţia din 2009.

×