x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Debranşările masive cresc vânzările pe piaţa centralelor termice

Debranşările masive cresc vânzările pe piaţa centralelor termice

de Alina Iancu    |    21 Aug 2010   •   00:00
Debranşările masive cresc vânzările pe piaţa centralelor termice
Sursa foto: www.bayleysbathrooms.co.uk/

În ultimii ani, moda debranşărilor de la reţeaua publică de căldură, a luat amploare şi a favorizat vânzările de centrale termice. Comparativ cu 2009, pentru anul în curs se estimează că numărul celor care vor opta pentru o centrală proprie se va dubla. Acest lucru este posibil, mai ales în condiţiile în care se vorbeşte despre eliminarea subvenţiilor pentru energia temică.

Este timpuriu să vorbim despre frig şi despre centrale termice, dar se pare că mulţi dintre români se pregătesc încă de pe acum pentru iarnă. "Numărul debranşărilor creşte de la o zi la alta mai ales pentru că oamenii încep să îşi facă calcule privind costurile de încălzire odată cu tăierea subvenţiilor. În plus, după atâţia ani de sistem centralizat, românii s-au săturat să sufere din cauza vecinului care nu a plătit facturile sau să rămână fără apă caldă pe perioada reviziei de vară. Astfel, pe lângă reducerea costurilor din perioada iernii, pe care o conferă instalarea unei centrale termice, apar şi motivaţii privind independenţa şi confortul", a afirmat Cătălin Drăguleanu.

Pe fondul debranşărilor, cresc însă vânzările la centrale termice, lucru care îi avantajează pe producătorii în domeniu. Un factor important care contribuie la această creştere este şi proiectul Buy Back care se traduce prin posibilitatea de a cumpăra o centrală termică (sau orice alt obiect electrocasnic) mai ieftină în condiţiile în care dai producătorului drept avans, pe cea veche.

Conform estimărilor făcute de Ariston Thermo România, în primele şapte luni ale acestui an s-au vândut aproximativ 65.000 de centrale, iar până la sfârşitul lui 2010 se aşteaptă ca numărul lor să ajungă la 150.000, comparativ cu 2009 când au fost cumpărate în jur de 100.000 de bucăţi.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou