x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Degustare franţuzească

Degustare franţuzească

03 Dec 2009   •   00:00
Degustare franţuzească
Sursa foto: Carmen Drăgan/JURNALUL NAŢIONAL

La mijlocul lunii noiembrie, în ambianţa rafinată a restaurantului French Bakery, din Capitală, am descoperit spiritul unei şampanii de tradiţie: Pommery.



Băutura este creată în regiunea Champagne, în Franţa. Cei prezenţi au putut degusta Pommery Brut Royal, Brut Rosé şi Cuvée Louise 98. Pimul sortiment este realizat din strugurii de Chardonnay, din Côte de Blancs. Brut Rosé are o aromă intensă de fructe. Cel de-al treilea sortiment este un tribut adus doamnei Louise Pommery, cea care a preluat domeniul după moartea soţului. (C.D.)

Casa deliciilor
Joi, 26 noiembrie, la sala Palatului s-a deschis primul târg de delicii alimentare din România, "Casa Deliciilor", în prezenţa ambasadorului la Bucureşti, ES Mario Cospito, a consulului onorific al Italiei la Craiova, dl Marco Oletti, precum şi a principalilor expozanţi instituţionali ai regiunilor italiene prezente în cadrului salonului de produse specifice. Timp de trei zile au avut loc degustări de vinuri şi produse alimentare, demonstraţii culinare ale bucătarului Antonio Passarelli şi spectacole folclorice din diferite regiuni ale Italiei. (C.D.)

Mozaic Gastronomic European
La 3 decembrie, în localitatea Bocşa din judeţul Caraş-Severin, ANTREC a organizat "Mozaic Gastronomic European". Evenimentul şi-a propus să sublinieze diversitatea, varietatea şi calitatea produselor gastronomice tradiţionale, dar şi patrimoniul gastronomic al regiunii Banat dat de multiculturalitatea acestui spaţiu prin ocupaţiile succesive ale Imperiilor Otoman, Bizantin, Roman şi Austro-Ungar. S-au organizat expoziţii culinare, cu degustări şi jurizare. (C.D.)

Studiu
Experţii NESCAFE au arătat că un consum moderat de cafea contribuie la prevenirea durerilor de cap. "Cercetările recente în domeniu au arătat că un consum moderat de cafea contribuie la ameliorarea durerilor de cap, întrucât cafeina contracarează efectele dilatării vaselor de sânge la nivelul creierului. Majoritatea consumatorilor nu cunosc beneficiile cafelei asupra organismului, important este să reţină că doza recomandată este de două-trei căni de cafea în fiecare zi", a declarat Luiza Pârvu, consultant în nutriţie. (M.B.B.)

Piaţa de Sărbători

Începând cu 5 decembrie până la 3 ianuarie, în localitatea Avignon, din Franţa, între orele 9:30 şi 19:00, se organizează o piaţă de Crăciun. Sunt aşteptaţi toţi doritorii de obiecte care pot fi transformate în cadouri, de la haine, bijuterii până la delicii culinare. Cei prezenţi vor putea afla de la expozanţi reţetele celor mai bune mâncăruri pentru masa de Crăciun şi Anul Nou. Nu vor lipsi paradele de costume, dansurile folclorice şi cântecele de Crăciun. (C.D.)

Vine Moş Nicolae!
Moş Nicolae nu putea să lipsească din localitatea Bran, în judeţul Braşov. La 6 decembrie, ANTREC România va organiza evenimentul numit "Vine Moş Nicolae". La o pensiune din staţiune se vor întâlni proprietarii mai multor pensiuni din localitate, care vor aduce daruri pentru elevii de la şcolile din oraş. La final se va întinde o masă bogată, iar copiii vor susţine şi un program artistic. (C.D.)

Vinul baronului
Luni, 30 noiembrie, s-a lansat în Salonul Baroc al Muzeului Brukenthal din Sibiu "Vinul Baronului", un vin alb demisec adus de la Crama Telna din judeţul Alba. Lansarea acestuia vine la doar câteva luni după ce brandul Brukenthal şi-a făcut "intrarea" pe piaţă. Vinurile produse de renumita cramă din Alba sunt foarte apreciate atât în ţară, cât şi în străinătate. Există mărturii potrivit cărora la 1173 vinurile de aici erau foarte bine cotate de Ducatul Veneţiei şi, de asemenea, Matei Corvin la nunta sa a băut din aceste vinuri. (M.B.B.)

×
Subiecte în articol: food world