Excelența Sa Giampiero Gloder a fost întâmpinat la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” (Otopeni) de către Excelența Sa Mihai Sîrbu, Directorul Direcției Protocol din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, Excelența Sa Botond Zákonyi, Ambasadorul Ungariei și Vice Decan al Corpului Diplomatic, Mons. Tuomo T. Vimpari, Însărcinat cu afaceri a.i. al Nunțiaturii Apostolice. Din partea Bisericii Catolice au fost prezenți ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de București și Vicepreședinte al Conferinței Episcopilor din România; ÎPS Gergely Kovács, Arhiepiscop romano-catolic de Alba Iulia; PS Mihai Frățilă, Episcop greco-catolic de București și Părintele Francisc Ungureanu, Secretar General al Conferinței Episcopilor din România.
Nunțiul Apostolic agreat în România și Republica Moldova, Mons. Giampiero Gloder, s-a născut în Asiago, Italia în 1958 și a fost hirotonit preot în 1983. După studii de teologie dogmatică, a intrat în serviciul diplomatic în 1993. Cariera diplomatică a Mons. Gloder a cuprins posturi în Guatemala și în cadrul Secretariatului de Stat al Sfântului Scaun. În 2013, a fost numit Președinte al Academiei Pontificale Ecleziastice și Arhiepiscop titular de Telde. Papa Francisc l-a consacrat episcop în același an. Serviciul adus Bisericii de către Mons. Gloder a continuat cu numiri în Congregația pentru Evanghelizarea Popoarelor și în calitate de vicecamerlengo al Sfintei Biserici Romane (2014). În 2019, Mons. Gloder a devenit Nunțiu Apostolic în Cuba, misiune pe care a îndeplinit-o până la numirea ca Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova (februarie 2024).
Arhiepiscopul Gloder este licențiat în drept canonic la Universitatea Pontificală Sfântul Toma din Aquino și doctor în teologie dogmatică al Universității Pontificale Gregoriana. Pe lângă limba maternă italiană, vorbește franceză, engleză și spaniolă.
Funcția de Nunțiu Apostolic în România era vacantă din 13 aprilie 2023, după încheierea misiunii Excelenței Sale Mons. Miguel Maury Buendía, în prezent Nunțiu Apostolic în Marea Britanie.
Nunțiul Apostolic este reprezentantul diplomatic permanent al Sfântului Scaun pe lângă un Stat, adică șeful misiunii diplomatice. Conform normelor Dreptului internațional aprobate prin Convenția de la Viena din 1961, Nunțiul Apostolic are rangul de ambasador extraordinar și plenipotențiar, cu aceleași prerogative ca ale ambasadorilor oricărui alt Stat. În România, Nunțiul Apostolic este și Decanul Corpului diplomatic.