x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Distracţii de 1 Iunie

Distracţii de 1 Iunie

11 Iun 2009   •   00:00
 Distracţii de 1 Iunie
Sursa foto: /

Copiii prezenţi luni la Muzeul Ţăranului Român au avut parte de surprize plăcute. Jucării de toate felurile, create de artişti sau studenţi, ori pur şi simplu aduse acolo de copii, au putut fi cumpărate de cei mici.



Meşterii olari i-au învăţat pe copii să modeleze lutul, decorându-l apoi cu motive tradiţionale româneşti. Alţi copii au fabricat hârtie ce va fi folosită la crearea unei cărţi de poveşti originală. Au mai fost expuse obiecte de mobilier pictate şi desenate, iar pofticioşii au gustat vată pe băţ, turtă dulce, prăjiturele şi floricele. (S.C.)

EXPOZIŢIE DE ARTĂ POPULARĂ CITADINĂ
În perioada 15 iunie-15 septembrie, în centrul localităţii Bourg en Blesse din Franţa va vea loc prima ediţie a Expoziţiei de artă populară citadină şi de gastronomie. Este o manifestare culturală şi ludică ce pune faţă în faţă umorul cu originalitatea. Publicul va putea descoperi elementele patrimoniului cultural, economic şi istoric al oraşului. Este o ocazie de a demonstra dinamismul unei localităţi care pune în valoare gastronomia, sportul, cultura, industria şi legătura modernismului cu tradiţiile. (C.D.)

MĂIESTRIE LA SOVATA
Demonstraţii culinare ale celor mai talentaţi maeştri în arta gastronomică, sculpturi în fructe şi legume. Acestea au fost atracţiile evenimentului găzduit la 4 iunie de unul dintre hotelurile din Sovata. Gastro Show & Seminar a reprezentat, de asemenea, pentru specialiştii din domeniu ocazia prielnică pentru a expune cele mai bune idei şi oferte de afaceri. Printre maeştrii bucătari s-au numărat Varga Károly (campion olimpic şi mondial în sculptura în fructe şi legume), Jakob Hausmann şi Dumitru Burtea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor. (S.C.)

PIAŢA VERDE
Oraşul Cluj-Napoca a găzduit în perioada 1-6 iunie a doua ediţie Piaţa Verde, ce a avut ca temă "atelierul viu". Cu această ocazie, au avut loc demonstraţii culinare, cei prezenţi putând degusta preparate naturale, realizate conform vechilor tradiţii româneşti. De asemenea, de un mare interes s-au bucurat produsele meşteşugăreşti. Conform organizatorilor, evenimentul a avut rolul de a promova un stil de viaţă cât mai apropiat de natură, încurajându-se turismul şi agricultura ecologică. (S.C.)

CLASAMENT
Vinurilor româneşti li se recunoaşte valoarea şi în străinătate. Conform topului regiunilor viticole ce devin importante pe piaţa internaţională, România este clasată pe locul al treilea. Au fost luate în considerare îndelungata tradiţie în producerea vinurilor, dar şi cele 500.000 de tone de vin obţinute anual în zone precum Cotnari Târnave, Murfatlar şi Dealu Mare. În top se mai află ţări precum Elveţia, Ucraina, Grecia, Canada, Brazilia şi Anglia. (S.C.)

CAFEA. CAFENELE

O cafea cu zaţ sau fără, mai slabă sau mai tare, poate fi motivul unei conversaţii, dar şi al unei călătorii. O călătorie prin oraşele lumii în căutarea acelor cafenele unde "băutura magică" a inspirat scriitori sau oameni de ştiinţă. O călătorie de-a lungul istoriei, descoperind rolul pe care l-a avut această băutură în regimurile politice şi confruntările de tot felul. Toate acestea, citind volumul "Cafea. Cafenele" al scriitorului Michel Braudeau. (S.C.)

TÂRG CU TÂLC 3
La 30 mai, la Cărtureşti a avut loc cea de-a treia ediţie a Târgului cu Tâlc. În ciuda vremii, bucureştenii au venit în număr foarte mare. Ei au putut cumpăra punguţe de cadouri, ceai, prăjituri şi limonadă. Nu au lipsit nici obiectele lucrate de mână, de la rochiţe de mătase, pictate manual la şoricei umpluţi cu levănţică, de la bufniţe din stofe alese la cercei-origami, de la jucării antistres la pălăriuţe fancy pentru petreceri speciale. Seara s-a încheiat cu un after-party, unde au fost invitaţi toţi vizitatorii, pe baza biletului de intrare. (C.D.)

×
Subiecte în articol: food world