x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Dorinta Chisinaului - In UE, dar fara pasapoarte romanesti

Dorinta Chisinaului - In UE, dar fara pasapoarte romanesti

de Vitalie Calugareanu    |    29 Ian 2007   •   00:00
Corespondenta din Chisinau

Dupa ce saptamana trecuta presedintele Romaniei, Traian Basescu, i-a indemnat pe romani sa soarba Prutul pentru o reunificare a natiunii romane in cadrul UE, liderul comunist de la Chisinau, Vladimir Voronin, i-a replicat: "Moldovenii vor putea beneficia de libertatile europene si fara pasapoarte romanesti. (...) Noi nu dorim sa ne impacam si nu ne vom impaca cu acele incomoditati ale vecinatatii europene cu care se confrunta cetatenii si businessul din Moldova dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la UE", a declarat Voronin.

"Ne vom bucura si mai sincer de succesele vecinilor nostri din Vest atunci cand cetatenii Moldovei vor dispune de toate drepturile de circulatie de care se bucura cetatenii Romaniei. Daca UE nu vede o problema in faptul ca patru milioane de cetateni ai Republicii Moldova vor putea beneficia de libertatile europene in cazul in care vor dispune de pasapoarte romanesti, atunci, cred eu, vom fi in masura sa gasim argumente pentru Uniunea Europeana ca sa solutionam problema acestor patru milioane de oameni pe baza cetateniei moldovenesti", a afirmat presedintele moldovean.

La randul sau, presedintele Parlamentului de la Chisinau a declarat la receptia oferita de Ambasada Germaniei la Chisinau ca Moldova, in virtutea amplasarii sale geopolitice este singura tara care va resimti si efectele negative ale extinderii.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul