x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ecclestone in proces cu sponsorii

Ecclestone in proces cu sponsorii

24 Noi 2004   •   00:00

"Boss-ul" Formulei 1, Bernie Ecclestone, incepe sa aiba probleme, care ar putea duce la sfarsitul dominatiei sale din "Marele Circ".

CATALIN FAINISI

CRITICI. Din ce in ce mai multi oameni din motorsport au inceput sa-l conteste pe "boss-ul" Formulei 1 (dreapta), inclusiv vechiul sau prieten Eddie Jordan (stanga)
La inceputul acestei saptamani, la Curtea Suprema din Londra a inceput, un proces intentat de trei banci importante din lume, JP Morgan si Lehman Brothers, din Statele Unite, respectiv Bayerische Landesbank, din Germania. Reprezentantii institutiilor financiare l-au atacat in justitie pe avocatul elvetian Luc Argand, omul de incredere al lui Ecclestone, numit in urma cu doi ani la conducerea firmei Formula One Holdings (FOH), care cuprinde societatea Formula One Management (FOM), ce gestioneaza activitatile comerciale din celebra competitie.

NEPOTISM. Cele trei banci, care controleaza indirect 75% din capitalul firmei FOH, restul de 25% fiind detinut de familia lui Ecclestone, au solicitat Curtii Supreme din Anglia sa anuleze numirea lui Luc Argand la conducerea FOH, pe motiv ca acesta este un apropiat al lui Ecclestone. De asemenea, sotia elvetianului face, de asemenea, parte din proces, bancherii considerand ca aceasta a fost numita intr-o functie importanta in cadrul FOH tot la interventia lui Ecclestone.

DOMINATIE. "Fondul acestei afaceri este de fapt controlul si viitorul Campionatului Mondial de Formula 1", a declarat judecatorul Robert Carnwath, care a subliniat ca procesul ar putea pune capat dominatiei britanicului in Formula 1.

×
Subiecte în articol: auto