x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Eleganţă clasică

Eleganţă clasică

de Sebastian S. Eduard    |    17 Dec 2010   •   00:18
Eleganţă clasică

143014-36-38tv-10.jpgRenault Fluence este cu siguranţă o maşină frumoasă. O ­remarci „ din prima”, iar preţul competitiv a făcut să fie una dintre cele mai pre­zente maşini noi pe piaţă. Este o maşină pe care într-adevăr o vezi pe stradă.

Ce-i de spus despre ea? La in­te­rior, materiale sunt ok. Mo­torizarea de 140 de cai nu poţi să zici că te de­zamăgeşte, însă nu este una pentru fanii maşinilor sportive. Fluence este un automobil elegant, este pentru categoria „băr­bat cu costum” şi nu pentru puştii în blugi. În consecinţă, suspensiile sunt şi ele comode, iar cutia au­tomată este pur şi simplu ad­mi­rabilă.

Cu o lungime de 4,62 metri, adică 12 cm în plus faţă de predecesorul său, Mégane Sedan, Renault Fluen­ce devine cel mai mare model din cla­sa compactă. Acest avantaj se traduce printr-un confort interior deo­se­bit, din punctul de vedere al spaţiului oferit pasagerilor. Fluence este „best in class” pentru cotele de habitabilitate faţă, spate şi raza la genunchi pentru ocupanţii locurilor din spate. Unde mai pui că portbagajul oferă nu mai puţin de 530 de litri.

Fluence propune o dotare standard foarte competitivă care cu­prinde, printre altele, ABS cu EBV şi AFU, 6 airbag-uri, computer de bord, aer condiţionat, geamuri electrice, radio CD cu MP3, în­chi­dere centrali­zată. Garanţia este de 4 ani sau 100.000 km.

Noi am testat
Motorizare: 2.0L/140 CP
Acceleraţie: 0-100 km/h: 10,4
 Viteza maximă: 195 km/h
 Cutie: automată
 Consum: 10,5/6,2/7,7

News
Twingo Miss Sixty
Renault şi Miss Sixty şi-au unit forţele pentru a crea Twingo Miss Sixty, o versiune „glamour”, 100% feminină, a unuia dintre cele mai bine vândute modele Renault.
Twingo Miss Sixty a fost dezvăluită în avanpremieră la Salonul Auto de la Paris, ediţia octombrie 2010, iar acum este comercializată şi la noi. Cu peste trei milioane de vehicule vândute în întreaga lume începând din 1993, Twingo îşi continuă succesul, şi prezintă acum versiunea sa cea mai feminină, Twingo Miss Sixty. Modernă, unică şi nonconformistă, Twingo Miss Sixty nu urmează tendinţele, ci le creează. Twingo Miss Sixty are stilul şi impertinenţa unei franţuzoaice cochete, care tratează totul cu lejeritate şi umor, dar îşi asumă această atitudine.

Pentru început, gama Twingo va fi constituită dintr-o versiune de baza Trend, care dispune de numeroase dotări încă din serie (aer condiţionat, radio CD, geamuri faţă şi oglinzi cu reglaj electric), sau opţional soluţii de conectivitate USB, Bluetooth şi diverse elemente de personalizare a design-ului, şi seria limitată Twingo Miss Sixty, cu un design spectaculos, 100% feminin: două culori de caro­se­rie, Rose Boheme şi Noir Nacre; stripping cu motive florale pentru hayon, capota şi stâlpul central, tapiţerie neagră Alcantara asortată caroseriei prin conturul şi cusăturile Rose, volan îmbrăcat în piele, covoraşe de protecţie personalizate, alături de alte numeroase elemente de design. 

×
Subiecte în articol: auto&moto