x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Eleganţă şi tehnologie de vărf

Eleganţă şi tehnologie de vărf

de Alexandru Radescu    |    18 Feb 2009   •   00:00

CUPLUL ANULUI: PLASMATV-HOME CINEMA.
Ce farmec ar avea o vreme de criză economică fără achiziţii din zona luxului? Producătorii de electronice închid fabrici, disponibilizează mii de oameni, dar nu renunţă la liniile de vârf: calitate, design, preţ.



Eşti suporter înflăcărat sau cinefil împătimit (cu portofel apetisant, fireşte), atunci s-ar putea să-ţi surâdă provocator o combinaţie Home Cinema Blu-Ray cu plasmă TV Full HD, un sistem sub marca Panasonic. Despre ce e vorba: Plasma Full HD TH-58PY800, cu diagonala de 147 cm (la un preţ de 18.000 de lei)  şi sistem Home Cinema Blu-Ray SC-BT100 cu opţiune de extindere până la 7.1 canale prin wireless (aproximativ 3.600 de lei).

ARMONIA SPAŢIULUI
Ca sugestie de amenajare, o notă de rafinament o aduce întotdeauna contrastul clasic: alb cu negru. În plus, toate unităţile sistemului pot fi aranjate disparat în cameră, fără cabluri inestetice, datorită tehnologiei wireless. Special pentru cinefili: tehnologia Blu-ray a fost perfecţionată în laboratoarele companiei amplasate la Hollywood.


BUCĂTĂRIE ECO

"Green Kitchen" este un prototip de ecosistem de bucătărie care va recicla resursele de apă şi căldură şi va reduce consumul de energie, un proiect Whirlpool. Deşi la prima vedere seamănă cu o bucătărie obişnuită, tehnologia permite aparatelor electrocasnice să interacţioneze: căldura produsă de compresorul frigiderului încălzeşte apa din maşina de spălat vase, în timp ce apa rece şi curată este trimisă către un rezervor, de unde poate fi refolosită pentru a uda plantele sau pentru curăţarea podelei. Simultan, hota purifică aerul care trece prin filtru, după ce îi măsoară temperatura şi umiditatea.

×