x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Eveniment: Festivalul Nunţilor

Eveniment: Festivalul Nunţilor

de Simona Chiriac    |    26 Mar 2009   •   00:00
Eveniment: Festivalul Nunţilor

Timp de o săptămână, în perioada 16 - 22 martie, Sibiul a fost gazda Festivalului Internaţional de Nunţi şi Gastronomie.



În pavilioanele speciale, cu o suprafaţă totală de peste 1.000 mp, organizatorii i-au invitat pe toţi cei prezenţi să participe la concursuri, programe artistice, dar şi degustări. Astfel, bucătari din mai multe ţări ale lumii au pregătit meniuri din bucătăria chinezească, săsească, turcească, dar şi românească.

Preţurile au fost pentru toate buzunarele, astfel încât cei prezenţi la Sibiu s-au putut bucura de un adevărat festin culinar. Sâmbătă a fost pregătit un bulz tradiţional cu o lungime de 200 de metri, neobişnuitul preparat fiind un candidat la Cartea Recordurilor. Pentru tinerii care se pregătesc de nuntă, târgul le-a oferit idei de meniuri, aranjamente, invitaţii de nuntă, rochii şi costume, dar şi bijuterii sau artificii.


În ţară

26-29 martie. Târgul pentru nunţi. Constanţa. În Restaurantul Perla din Mamaia, are loc un salon specializat de articole şi servicii pentru nunţi şi ocazii speciale.

2-5 aprilie. ExpoMobila. Timişoara. În Centrul Regional de Afaceri Timişoara are loc un târg naţional de mobilier şi accesorii, unde veţi putea găsi şi mobilier de bucătărie.

17 martie-30 mai. Tăranii şi comunismul. Muzeul Satului, Bucureşti. Expoziţia multimedia îşi propune să fie un recviem pentru ţăranul român, reiterând efectele colectivizării asupra spaţiului rural. (C.D.)

 

În lume

26-29 martie. TIBS. Taipei, Taiwan. Expoziţia de produse de panificaţie se adresează atât profesioniştilor din domeniu, cât şi gurmanzilor, fiind expuse o varietate de produse ce au în compoziţie
aluaturi.

27-19 martie. Festivalul alimentelor şi băuturilor. Hamilton, Canada. Un adevărat festival al gusturilor, unde vizitatorii vor putea degusta specialităţi culinare, dar şi diverse sortimente de vin şi bere.

28 martie. Festivalul cârnaţilor. Elberta, SUA. De două ori pe an, în lunile martie şi octombrie, localitatea Elberta din Alabama devine capitala cârnaţilor, atrăgând an de an mii de curioşi.

×
Subiecte în articol: agenda