x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

20 Iun 2007   •   00:00

In ţară

25 iunie. Pe urmele străbunilor. Dumbrăveşti, Prahova. Participanţii vor vizita vestigiile Cetăţii dacice şi ale Castrului roman din localitate.

23-24 iunie. Măsura Laptelui. Şirnea, Braşov. Acest tărg tradiţional marchează momentul in care turmele de oi pornesc către munte, ocazie cu care se tocmesc ciobanii.

22-24 iunie. Tărgul Naţional al Meşterilor Populari. Suceava. La Muzeului Satului Bucovinean sunt aşteptaţi peste 50 de meşteri populari cu ouă incondeiate sau pictate, ceramică, ţesături ş.a. (A.B.)

In lume

19-23 iunie. Feicorte. Sao Paulo, Brazilia. Participanţii la a treisprezecea ediţie a Tărgului de produse din carne de vită vor putea degusta sute de preparate din carne.

22-24 iunie. Festivalul căpşunilor. Illinois, Statele Unite ale Americii. La acest festival sunt aşteptaţi peste 50.000 de vizitatori care se vor infrupta din prăjiturile şi produsele de patiserie frumos decorate cu căpşuni.

22-23 iunie. Festivalul puilor. Maryland, Statele Unite ale Americii. Se vor organiza concursuri şi jocuri, cel mai popular fiind "Tigaia uriaşă", la care participă maeştri bucătari. (S.C.)

OLĂRIT. La cea de-a treia ediţie a "Tărgului Meşteşugarilor" ce a avut loc intre intre 9 şi 10 iunie, in comuna Gorgota, au participat meşteri olari atăt din judeţul Prahova, căt şi din alte judeţe. Printre obiectele expuse s-au aflat oale de lut, farfurii, străchini, ghivece, dar şi vase ornamentale, despre care meşterii spun că se vănd cel mai bine. De altfel, Stema comunei este roata de olar, simbolizănd vechea tradiţie a olăritului in această zonă. Arheologii au scos la iveală resturi de vase din pastă neagră, foarte bine lucrate, datănd din epoca bronzului. (S.C.)

×
Subiecte în articol: iunie agenda