x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

13 Feb 2008   •   00:00

în ţară

13-17 februarie. Valentine’s Day. Timişoara. Îndrăgostiţi sau nu, me­rită să vizitaţi acest târg organizat la Casa Tineretului, unde se vor putea cumpăra atât bijuterii şi lumânări parfumate, cât şi diverse sortimente de dulciuri în formă de inimioară.

în lume

14-17 februarie. Top Gastro. Praga, Cehia. Cea de-a doua ediţie este dedicată noilor tehnologii din industria alimentară.

15-17 februarie. Festivalul cafelei. Washington, SUA. Aromele de cafea îi vor ademeni pe cei care vor avea inspiraţia să participe la ­eveniment.

16-17 februarie. Festivalul prepara­telor culinare şi al vinului. Devenport, Noua Zeelandă. Demonstraţii culinare, un număr de peste 15 pre­pa­­rate şi 20 de sor­­timente de vin autohtone şi internaţionale.

16 februarie-5 martie. Festivalul lămâilor. Menton, Franţa. Peste 200.000 de participanţi şi 130 de tone de citrice.

17-21 februarie. Hotelympia. Londra, Marea Britanie. “Le salon culinaire International de Londres” este un prilej de afirmare pentru maeştrii bucătari ingenioşi. (S.C.)

 

 

Sărbătoarea Fărşangului. La Lăsata Secului, o dată cu in­trarea în Postul Paştilor, în comunităţile de bulgari (de rit ro­mano-catolic) s-a încins petrecerea aşteptată cu nerăbdare un an întreg. Cu atât mai mult cu cât sărbătoarea s-a întins ca în poveşti, timp de mai multe zile. De obicei se dă startul în ultima duminică dinaintea începerii Postului Paştilor şi se termină marţea, o dată cu lăsarea întunericului. De a doua zi, nu­mită Miercurea Cenuşii, credincioşii se pregătesc pentru În­vierea Domnului. În comuna Dudeştii Noi, bulgarii au în­ce­put petrecerea încă de sâmbătă, atunci când a fost organizat, ca în fiecare an de altfel, balul tradiţional. Muzică, dans şi zeci de preparate tradiţionale gustoase au reprezentat cheia unei petreceri reuşite. Un alt element de atracţie a fost parada costumelor, la care participă atât copiii, cât şi adulţii. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda