x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

16 Apr 2008   •   00:00

La taifas cu rromii. La 8 aprilie s-a serbat Ziua Internaţio­na­lă a Rromilor. Ideea de a marca o astfel de zi s-a născut în anul 1971, cînd a avut loc şi primul congres al rromilor, oca­zie cu care a fost ales steagul şi imnul internaţional – cîn­tecul “Gelem, Gelem”.

La taifas cu rromii. La 8 aprilie s-a serbat Ziua Internaţio­na­lă a Rromilor. Ideea de a marca o astfel de zi s-a născut în anul 1971, cînd a avut loc şi primul congres al rromilor, oca­zie cu care a fost ales steagul şi imnul internaţional – cîn­tecul “Gelem, Gelem”. Steagul are jumătatea de jos verde, sim­bol al cîmpurilor înverzite, şi jumătatea de sus albastră, simbol al cerului senin. La mijloc este o roată, care face tri­mitere la nomadism. Anul acesta, la 8 aprilie, rromii şi-au dat întîlnire la Clubul Ţăranului. Au povestit, au cîntat, au ascultat muzică tradiţională şi au savurat mîncăruri gătite la ceaun. Delia Grigore, organizatorul evenimentului, ne-a ex­plicat că rromii consumă cu precădere preparate la ceaun. Fierturile (din urzici, ştevie, untişor şi leurdă) şi mîncărurile din carne (multă carne) fac deliciul bucătăriei tradiţionale. (D.R.)

 

 

în ţară

16-20 aprilie. Tîrg de Paşti.

Arad. Tîrgul de bunuri generale este o şansă de a alege cele

mai bune produse pentru masa de sărbătoare.

16-19 aprilie. Tîrg internaţional de vînătoare şi pescuit. Cluj. Pasionaţii pescuitului sau vînătorii sunt invitaţi să participe la această manifestare.

18-26 aprilie. D’alle(s) Primăverii. Bucureşti. Ca în fiecare an, tîrgul este locul de unde nu poţi pleca fără cadoul potrivit.

 

 

în lume

17-20 aprilie. JH&RE 2008. Amman, Iordania. Echipamente pentru hoteluri, restaurante şi

firme de catering la unul dintre

cele mai importante tîrguri din ­Iordania.

18-19 aprilie. Agrotec. Pereira, Columbia. Produse agricole

dintre cele mai diverse,

producători, comercianţi şi mii

de vizitatori…

19 aprilie. Festivalul Spanacului. Alma, SUA. Timp de 22 de ani, localitatea Alma din statul

Arkansas i-a strîns laolaltă pe toţi cei care nu concep o masă fără… spanac. (C.D.)

×
Subiecte în articol: aprilie agenda