x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

de Jurnalul National    |    21 Mai 2008   •   00:00

În ţară

21 mai. Ziua Municipiului ­Constanţa. Constanţa. Ca în fiecare an, cu acest prilej se ­organize

În ţară

21 mai. Ziua Municipiului ­Constanţa. Constanţa. Ca în fiecare an, cu acest prilej se ­organizează manifestări artistice, culturale şi istorice.

22-25 mai. Tîrgul internaţional al bunurilor de larg consum. ­Miercurea Ciuc, judeţul Harghita. Organizatorii pun la vînzare o gamă variată de produse, inclusiv ­alimentare.

27 mai. Ziua pescarului. Comuna Ghindăreşti, judeţul Constanţa. Pescarii amatori sau profesionişti sînt aşteptaţi să participe la acest eveniment.

În lume

21-25 mai. Food & Drinks. Chişinău, Republica Moldova. Tîrgul expune produse alimentare, băuturi şi materie primă pentru ­producerea acestora.

21-25 mai. ThaiFex. Thailanda. Evenimentul, unul dintre cele mai importante din Asia, se adresează producătorilor şi distribuitorilor din domeniul alimentar.

23-25 mai. Eat! Vancouver, ­Canada. Demonstraţii culinare, seminarii, concursuri, barbeque şi sute de preparate şi băuturi ­rafinate.

 

Înţărcatul mieilor. Plecarea oilor la munte şi înţărcatul miei­lor au fost cele două momente care au inspirat organizarea unui eveniment inedit în comuna Varlaam, judeţul Buzău, intitulat sugestiv “Înţărcatul mieilor – Sărbătoarea brînzei şi a burdufului de Varlaam”. Au fost prezentate produsele specifice zonei, dar şi tehnicile de obţinere. Cu acest prilej, Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural – filiala Buzău – a lansat “Terapia cu zer de Varlaam”, un program de detoxifiere în care este folosit zerul împreună cu fructele de pădure, merele, căpşunele şi morcovii. De asemenea, sînt incluse în program şi băi de catifelare a epidermei, avînd în compoziţie zer, lapte şi miere. Prima ediţie a evenimentului, organizată la data de 10 mai, a fost şi punctul de pornire a unei petreceri cîmpeneşti, la care au fost invitaţi să participe toţi cei prezenţi la Varlaam.

 

×
Subiecte în articol: agenda