x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

01 Oct 2008   •   00:00

FESTIVAL. În perioada 19-21 septembrie, la Praid, în judeţul Harghita, s-a desfăşurat Festivalul sarmalelor. Juriul a deliberat: cea mai gustoasă sarma au fost de fapt două: una preparată de Restaurantul "Casa Telegdy" din Praid şi alta de Birjan, din Ungaria. Cea mai originală sarma a făcut-o Elo Erdely Egyesulet din Miercurea-Ciuc, cea mai frumoasă prezentare a avut-o grupul Debreceni Barati Kor, din Ungaria, cea mai diversificată gamă de sortimente au realizat-o reprezentanţii Antrec Bucovina, cea mai mare sarma a pregătit-o Duci Csapat, din Ungaria, cea mai mică sarma, reprezentanţii Antrec Alba, iar la secţiunea cel mai tânăr concurent, câştigătorul a fost Colegiul Reformat din Cluj-Napoca. La festival a fost prezentată şi o mascotă vie, o fetiţă îmbrăcată… în varză.



FESTIVAL. În perioada 19-21 septembrie, la Praid, în judeţul Harghita, s-a desfăşurat Festivalul sarmalelor. Juriul a deliberat: cea mai gustoasă sarma au fost de fapt două: una preparată de Restaurantul "Casa Telegdy" din Praid şi alta de Birjan, din Ungaria. Cea mai originală sarma a făcut-o Elo Erdely Egyesulet din Miercurea-Ciuc, cea mai frumoasă prezentare a avut-o grupul Debreceni Barati Kor, din Ungaria, cea mai diversificată gamă de sortimente au realizat-o reprezentanţii Antrec Bucovina, cea mai mare sarma a pregătit-o Duci Csapat, din Ungaria, cea mai mică sarma, reprezentanţii Antrec Alba, iar la secţiunea cel mai tânăr concurent, câştigătorul a fost Colegiul Reformat din Cluj-Napoca. La festival a fost prezentată şi o mascotă vie, o fetiţă îmbrăcată… în varză. (C.D.)

ÎN ŢARĂ

2-5 octombrie. Deco design. Timişoara. Evenimentul propune o expoziţie de decoraţiuni interioare şi exterioare, inclusiv pentru bucătării.

3-5 octombrie. Sărbătoarea vinului. Valea Călugărească, judeţul Prahova. Vor avea loc expoziţii de vinuri, produse meşteşugăreşti şi spectacole folclorice.

3 octombrie. Sărbătoarea pensiunilor. Neamţ. Pensiunile participante vor lua parte la o expoziţie gastronomică şi îşi vor prezenta programele turistice.

ÎN LUME

2-4 octombrie. AgroBalt. Kaunas, Lituania. Expoziţie internaţională de agricultură, tehnologii de procesare şi ambalare a alimentelor.

3-5 octombrie. Festivalul gastronomic Niagara. Welland, Canada. Producătorii, comercianţii şi maeştrii bucătari vor avea grijă ca fiecare să găsească aici ceea ce îi place. Atracţia evenimentului va fi concursul de pregătit plăcinte cu mere.

4-5 octombrie. Festivalul dovleacului uriaş. Oswego, SUA. Vor fi premiaţi cei care au "crescut" cei mai uriaşi dovleci din regiune. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda