x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

02 Apr 2009   •   00:00
Evenimente

Ouă încondeiate. Muzeul Ţăranului Român va găzdui în perioada 4-9 aprilie o expoziţie inedită dedicată ouălor încondeiate. Gazdele şi, în acelaşi timp, meşteri în ale încondeierii, vor fi Maria, Aniţa şi Ioan Zinici, care au pornit tocmai din Suceava pentru a le împărtăşi orăşenilor vechile tradiţii.



Alese cu grijă de-a lungul Postului cel Mare, ouăle sunt întotdeauna înroşite în Săptămâna Patimilor. Gospodarii care cunosc meşteşugul le împodobesc cu motive vechi de când lumea: soarele, spicul, coarnele berbecului, fierul plugului, furca sau frunza de stejar. În unele locuri de prin Bucovina, pe ouă se desenează o cruce sau chiar scene biblice. Apa în care au stat ouăle roşii nu trebuie aruncată, cu ea spălându-se pe faţă copiii şi tinerii pentru a avea obrajii la fel de rumeni precum ouăle de Paşte. (S.C.)

ÎN ŢARĂ
8-12 aprilie. Târg de Paşte. Arad. Evenimentul se adresează tuturor celor care doresc să achiziţioneze produse diverse la cele mai bune preţuri.

7-10 aprilie. VIPENA. Cluj. Târgul internaţional de vânătoare şi pescuit se anunţă a fi o atracţie pentru pescarii amatori şi profesionişti, vânători, dar şi pentru curioşi.

10-12 aprilie. Festivalul naţional al ouălor încondeiate. Ciocăneşti, judeţul Suceava. Cea de-a VI-a ediţie, organizată ca de fiecare dată de Antrec, şi-a propus să păstreze vii tradiţiile vechi româneşti.

ÎN LUME

4 aprilie. Festivalul legumelor din Caraibe. Negril, Jamaica. Manifestarea culinară atrage an de an localnici şi turişti, doritori să guste preparate vegetariene gustoase.

5-6 aprilie. ApEX. Halifax, Canada. Este una dintre cele mai mari manifestări de profil din America de Nord, adunând laolaltă profesionişti din domeniul ospitalităţii.

5-6 aprilie. Produse naturale şi organice. Londra, UK. Este singurul târg britanic dedicat în exclusivitate produselor naturale şi organice, cu adevărat sănătoase pentru organism. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda